Woning zwart verhuren

Wilt u weten of u uw woning zwart kunt verhuren? Dit is iets wat voor komt wanneer de verhuurder voor een korte termijn de woning wil verhuren omdat er sprake is van verkoop, renovatie of sloop. Bij het aangaan van een normale huurovereenkomst kan in deze situatie de huurder niet zomaar uit de woning gezet worden wanneer het zover is. Echter zijn er in deze situatie legale manieren van verhuren. Zo kan dit gedaan worden op grond van de leegstandwet of via huisbewaring.

Woning legaal verhuren

Het legaal verhuren van uw woning kan dus gedaan worden op grond van de leegstandwet of via de huisbewaring. Deze opties geven u als verhuurder de mogelijkheid om de huurovereenkomst te beëindigen wanneer de woning verkocht, gesloopt of gerenoveerd gaat worden. In deze situatie is de huurder ook verplicht om de woning te verlaten. Om in aanmerking te komen voor deze mogelijkheden, is het echter wel verplicht om een verzoek in te dienen bij de gemeente. Hierbij heeft u als verhuurder echter geen zekerheid dat het verzoek geaccepteerd wordt.

Geen goedkeuring verzoek legale verhuur

Wanneer u geen goedkeuring krijgt voor het gaan verhuren op grond van de leegstandwet of via huisbewaring, wordt snel het zwart verhuren van de woning als laatste oplossing gezien. In deze situatie geeft u de verhuur van de woning niet aan en wordt er vaak ook geen overeenkomst opgesteld. U zet de huurder uit de woning wanneer u dit wilt. Echter is dit een illegale mogelijkheid van verhuur van uw woning. Wanneer de gemeente hierachter komt, zit hier een hoge boete aan vast voor de verhuurder. Hierdoor loopt u een groot risico. Dit kan als verhuurder beter vermeden worden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.


Bij geen goedkeuring voor één van de legale mogelijkheden om uw woning te verhuren en op te zeggen wanneer u wilt, kunt u beter kiezen voor een andere mogelijkheid.
Zo kunt u ervoor kiezen om de woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar. Wij van Huis verkopen met huurder erin zijn de organisatie waarin u dit kunt doen. Bij ons is het namelijk geen enkel probleem om een verhuurde woning aan te kopen. Wij nemen het eventuele huurcontract van u over en bieden u de beste prijs voor uw woning. Hierdoor komt u niet voor onzekerheden en een langdurig verkooptraject te staan. Meld u nu bij ons aan en ontvang al binnen 8 uur een bod op uw woning.