Wietplantage ontdekt in verhuurde woning

Elke verhuurder hoopt het liefste er nooit mee te maken te krijgen. Een wietplantage in uw verhuurd vastgoed. Maar wat zijn de gevolgen voor zowel een verhuurder als huurder? En hoe kunt u een hennepkwekerij vermijden? Wij van huis Verkopen met huurder erin koopt verhuurd vastgoed aan voor haar eigen beleggingsportefeuille. Wij beschikken over ons eigen vastgoed beheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Huis Verkopen Met Huurder Erin koopt alle type en staten vastgoed op. Huis verkopen Met Huurder Erin is landelijk actief, dus voor uw vastgoed in heel Nederland kunt u bij ons terecht. Dien u aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een kosteloos en vrijblijvend bod!

Wat zijn de gevolgen van een hennepkwekerij in uw verhuurd vastgoed?

 

Het gevaar van een hennepkwekerij is kans op brand, stank, schade aan de woning en wateroverlast. Een wietplantage beheren is een strafbaar feit. De huidige Opiumwet stelt dat de verhuurder ook medeplichtig gesteld kan worden. Zelfs als de verhuurder hier niets van weet. U kunt hierdoor een boete riskeren of zelfs een gevangenisstraf. Als er een hennepteelt ontdekt wordt in uw woning kunnen er maatregelen genomen worden, zoals het tijdelijk sluiten van het pand door de burgemeester en de kosten voor het verwijderen van de hennepkwekerij. Het verwijderen van de plantage kan veel schade met zich meebrengen. Daarnaast kan een verhuurder aansprakelijk worden gesteld voor de kosten van de energieleverancier. Als verhuurder is het daarom aan te raden om de huurder een contract met een energieleverancier zelf te laten afsluiten.

Gevolgen voor de huurder

Naast dat de huurder op de grond van de Opiumwet gestraft wordt, leid het onderhouden van een hennepkwekerij ook tot het ontbinden van de huurovereenkomst. De verhuurder moet voorafgaande toestemming vragen bij de rechter. De huurder kan de huur ook vrijwillig opzeggen dit voorkomt een rechtszaak en financiële gevolgen. Daarbij kan een verhuurder schadevergoeding opvragen. Deze afspraken worden opgesteld in een vaststellingsovereenkomst. Een huurder met een cannabisteelt wordt in de meeste gevallen op de zwarte lijst gezet door de woningcorporatie.

Vermijd een cannabisteelt

Om deze lasten te vermijden kunt u de huurder grondig te screenen. Verder is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van het dagelijks gebruik van uw woning. Dit kunt u door middel van een verklaring van gedrag en een legitimatiebewijs aanvragen. Ook kunt u de woning regelmatig controleren. Dit dient u vooraf in de huurovereenkomst met de huurder op te nemen.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.