Welke factor voor mijn pand vastgoed?

Wilt u weten welke factor u kan krijgen voor uw verhuurde woning? Wanneer u uw huis te koop zet in verhuurde staat, wordt de verkoopprijs grotendeels berekent door een bepaalde factor te rekenen van de kale jaarhuur. Wij van huis verkopen met huurder erin staan voor een transparante werkwijze en laten u graag zien hoe de prijs van een verhuurde woning wordt bepaald.

Wat is mijn verhuurde woning waard?

De waarde van een verhuurde woning is afhankelijk van een drietal factoren.

 1. De kale huurprijs van het object
 2. De duur van het huurcontract
 3. Staat van onderhoud
 

Het is dus een groot verschil wanneer uw pand hoof of laag verhuurd is. In het geval van een laag verhuurde woning met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd betekend dat waarschijnlijk dat uw pand in verhuurde staat lager is dan leegwaarde. Dit is omdat de huurder er in de meeste gevallen niet uit zal gaan voor een hele lange tijd. De waarde van de woning wordt op basis van een rendement waarbij de woning de maandelijkse lasten dekt.

 

Wanneer de woning zeer hoog verhuurd is doordat deze bijvoorbeeld beschikt over een kamerverhuurvergunning, dan kan de woning meer waard zijn dan de leegwaarde. De huurprijs is dus een leidende factor bij het bepalen van de waarde in verhuurde staat.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

 • Een snel en transparant bod, binnen 8 uur;
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening, zelfs als we niet kunnen bezichtigen.
 • Direct zekerheid, wij bieden namelijk zonder financieringsvoorbehoud.
 • Wij kopen woningen in zowel goede als slechte staat van onderhoud.
 • Huurdersproblemen zijn voor ons geen probleem!
 • Wanneer u dat wilt nemen we meteen het contact met de huurder over, zo bent u dus niet verplicht om de huurders in te lichten over de verkoop wanneer u geen goed contact met ze heeft.
 • Wij zijn landelijk actief, door heel Nederland kunt u bij ons terecht.

De staat van onderhoud kan de prijs met maximaal 10% laten afwijken van de waarde in verhuurde staat berekent op de kale huurprijs. Dit heeft dus een beperkte invloed wanneer de woning beschikt over een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Vervolgens bepalen we een factor van de kale jaarhuur om de uiteindelijke waarde te berekenen. Deze factor is echter afhankelijk van de bovenstaande gegevens en de locatie van de woning.

Wilt u een gratis en vrijblijvend bod ontvangen op uw verhuurde woning? Dan bent u bij huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen verhuurde woningen voor onze eigen beleggingsportefeuille. Door onze lange termijn belegginsvisie en jaren ervaring kunnen wij altijd het beste bod uitbrengen. Bovendien zijn wij door heel Nederland actief!