Wat is een verhuurde woning waard?

Benieuwd wat u verhuurde woning waard is? Wij van Huis Verkopen Met Huurder Erin zorgt ervoor dat u verhuurde woning de beste prijs, zonder behoud van financiering opbrengt. Dit is mogelijk voor verhuurd vastgoed in elke staat, van slechte onderhoud tot huurdersproblemen. Ook staan wij open voor elk type vastgoed. Dien een aanvraag in en ontvang zo snel mogelijk een bod op uw verhuurd vastgoed!

Wat is de marktwaarde in verhuurde staat?

De waarde van een woning in verhuurde staat is lager dan een niet verhuurde woning. Dit komt doordat de woning verkocht wordt met een lopend huurcontract. Ook is het aantal potentiële kopers van verhuurd vastgoed kleiner, dan van een woning die niet verhuurd is en vrijstaat van gebruik. De koper heeft hierbij namelijk de mogelijkheid zelf in het pand te gaan wonen of te verhuren aan wie die wilt.

Hoe berekent een taxateur de waarde?

Een taxateur maakt een waardebepaling voor een woning. Aan de hand van een checklist stelt de taxateur een taxatierapport op. In de checklist wordt er onder andere gelet op de informatie uit het kadaster, ontwikkelingen op de woningmarkt, staat van onderhoud, bouwkundige kwaliteit, ligging etc. Het taxatierapport moet ervoor zorgen om de risico’s en huuropbrengsten in beeld te brengen.

Waarde verhuurde woning schatten

Zelf kunt u de waarde schatten door te kijken naar referentiepanden en het puntensysteem. Referentiepanden zijn panden in de omgeving die vergelijkbaar zijn met uw woning. Met een puntensysteem toetst u de kwaliteit van een huurwoning. Vakantiehuisje, bedrijfsruimtes, winkelwoningen en woningen met geliberaliseerde huurprijs zijn hierbij uitgezonderd. Door middel van een rekenprogramma kunt u een puntentelling maken. In het programma beantwoordt u vragen over uw verhuurd vastgoed.

Wat zijn waard bepalende factoren?

Bij het bepalen van de marktwaarde van verhuurd vastgoed wordt gelet op de locatie. Zo is een rijtjeswoning in de binnenstad met voorzieningen in de buurt meer waard, dan een rijtjeswoning in een buitenwijk waarbij u met de auto moet reizen voor voorzieningen. Ook biedt locatie meerwaarde als er voldoende werkgelegenheid is. Verder een bepalende factor het type woning. Er wordt hierbij gekeken naar de oppervlakte en inhoud. De bouwkundige staat van de woning is van groot belang bij de waarde. Een woning in slechte staat vereist meer onderhoud, dus meer kosten is een lagere waarde. Een duurzame woning is energiezuiniger. De vaststelling van de huur wordt bepaald aan de hand van het energielabel. U kunt een hogere huur vragen wanneer uw woning is voorzien van energiebesparende middelen, zoals zonnepanelen, warmtepomp of een inductiekookplaat.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.