Waarde verhuurde staat hypotheek

Wilt u weten wat de hypotheek hoogte van uw woning in verhuurde staat is? Wanneer u een woning gaat verhuren, wordt de hoogt van een verhuurhypotheek bepaald aan de hand van een andere waarde van een woning als marktwaarde, namelijk de waarde in verhuurde staat. Voor een verhuurder van een woning, is de marktwaarde niet relevant. Dit komt doordat de waarde van een huis in verhuurde staat erg verschilt met de marktwaarde.

Marktwaarde hypotheek

De marktwaarde licht in de meeste gevallen dichtbij, of is gelijk aan de aankoopprijs van een woning. Onder marktwaarde wordt de waarde van een woning, vrij van verhuur of beperking, bedoelt. Hypotheekverstrekkers bepalen aan de hand van het hanteren van de marktwaarde, de woningwaarde van een woning. Deze waarde wordt echter niet altijd gehanteerd als verkoopprijs. Zo komt het ook regelmatig voor dat een woning onder of juist boven de marktwaarde verkocht wordt.

Een woning verkopen onder de marktwaarde, kan echter niet zomaar. Dit komt doordat bij de aankoop van een woning vrijwel altijd overdrachtsbelasting betaalt moet worden. Deze overdrachtsbelasting dient te worden betaald over de werkelijke waarde van een huis.

Hypotheek waarde in verhuurde staat

Voor de verhuurder van een woning is de marktwaarde echter vrijwel niet van belang. Dit komt natuurlijk doordat de woning niet meer vrij van verhuur of beperking, waardoor de marktwaarde niet meer relevant is. Bij het bepalen van de hypotheek van de waarde in verhuurde staat, wordt uitgegaan van de opbrengsten van de huur van de woning en de hoogte van de rendementseis. De rendementseis wordt vastgesteld door de verhuurder. Dit wordt ook wel vertaald in een kapitaliseringsfactor. Met deze informatie kan vervolgens de waarde berekend worden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Waarde verhuurde woning aanvragen

Wanneer u de waarde van uw verhuurde woning wilt weten, omdat u van plan bent de woning te verkopen, kunt u bij Huis verkopen met huurder erin geheel gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Deze mogelijkheid bespaart u veel tijd en moeite en tevens geld. Aan het laten taxeren van uw verhuurde woning zit namelijk nog een hoog bedrag vast. Na het aanvragen van een waardebepaling bij onze organisatie, is het tevens mogelijk uw huis in verhuurde staat aan ons te verkopen. Huis verkopen met huurder erin is namelijk de landelijke inkooporganisatie, gespecialiseerd in de aankoop van panden in verhuurde staat. Wij bieden u de beste prijs voor uw verhuurde woning en besparen u ook nog eens duizenden euro’s aan makelaarskosten. Wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen, kan verkoop aan ons nog steeds doorgaan. Meld u vandaag nog aan en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!