Verhuurde woning verkopen aan huurder

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Verhuurde woning verkopen aan huurder

Wilt u uw verhuurde woning verkopen aan uw huurder? Het is mogelijk om dit te doen. Bij het te koop aanbieden van de verhuurde woning, heeft de huurder in de meeste gevallen namelijk het eerste kooprecht. Dit staat echter niet vastgelegd in de wet, wat betekent dat de verhuurder niet verplicht is om de woning eerst aan te bieden aan de huurder, voordat hij deze openbaar te koop zet.

Voordelen verkopen woning aan huurder

Bij het huren van een woning van een woningcorporatie, bestaat er het recht dat de woning gekocht kan worden voor de geldende marktprijs. Wanneer gekocht wordt van een woningcorporatie, is er sprake van terugkoopgarantie voor de huurder. Dit betekent dat wanneer de huurder de woning weer wil verkopen, de woningcorporatie deze terugkoopt voor een marktconforme prijs.

De huurder wordt op deze manier enkele voordelen geboden. Zo weet de huurder precies wat hij koopt, doordat hij het huis door en door kent. Wanneer de huurder de woning heeft verbouwd, komt dit op deze manier in bezit van de huurder. Tevens heeft de huurder zo geen last van verhuizingen, omdat alles gewoon hetzelfde kan blijven in de woning. Tot slot wordt bij de aankoop van een gehuurd huis vaak korting verkregen.

Voordelen voor de verhuurder zijn in deze situatie echter dat een langdurig verkooptraject op deze manier voorkomen wordt. De woning is namelijk direct verkocht. Tevens kan de verkoop onderling verkocht worden, waardoor kosten bespaard worden. Echter, doordat de huidige huurder korting krijgt bij aankoop van het huis, zorgt dit ervoor dat u als verhuurder niet de maximale verkoopopbrengst realiseert.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Verhuurde woning verkopen voor de maximale prijs

Als verkoper van uw woning, is het begrijpelijk dat u graag de maximale opbrengst uit uw woning wilt halen. Tevens is een snelle verkoop belangrijk. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u voor beide situaties aan het juiste adres. Wij bieden u de maximale prijs voor uw verhuurde woning. Het bod dat wij uitbrengen op uw huis is zonder financieringsvoorbehoud. Dit zorgt ervoor dat u direct zekerheid hebt over de verkoop van uw woning. Bij ons betaalt u geen makelaarskosten. Notariskosten worden voor onze rekening genomen. Zo zorgt u er ook nog eens voor dat u duizenden euro’s bespaard. Wanneer er geen mogelijkheid is om het huis te komen bezichtigen, kan verkoop aan onze organisatie nog steeds doorgaan. Meld u nu bij ons aan en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: