Verhuurd huis erven

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Verhuurd huis erven

Wat als u een verhuurd huis erft? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie van vastgoed in verhuurde staat. Wij kopen alle soorten en type vastgoed zonder voorbehoud van financiering. Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden. Wij beschikken over een lange beleggingshorizon. Huis Verkopen Met Huurder Erin gaat een lange-termijn relatie aan met huurders en is bewust van goed huurders en verhuurderschap. Dien u aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een kosteloos en vrijblijvend bod!

Als u een verhuurde woning erft, zult u de woning moeten verkopen met huurder erin. Een huurder heeft namelijk huurbescherming. De huurbescherming geeft de huurder het recht op de wet ‘koop breekt geen huur’. Een verhuurde woning kunt u in verband met privacy niet openbaar verkopen, daarom zal de woning verkocht moeten worden aan vastgoedinvesteerders.

Gaat u verhuurd vastgoed erven?

Dan zijn er een aantal factoren waar op gelet moet worden om valkuilen te voorkomen. Het is belangrijk dat mede-erfgenamen achter het besluit staan voor het verhuren of verkopen van de woning. Als er geen testament is waar de verdeling van de erfenis in is opgenomen, dan zullen de erfgenamen onderling dit moeten bepalen. Als u de woning wilt overnemen, zult u de overige mede-erfgenamen moeten uitkopen. Als u niet de financiële middelen hiervoor hebt, dan kunt u een hypotheek afsluiten of geld lenen in de vorm van een familiebank. Verder moet u als er hypotheek op de woning zit, toestemming vragen aan de hypotheekverstrekkers voor de verhuur. Daarbij zou u deels moet gaan financieren.

Wat is erfbelasting?

Als iemand overlijdt, krijgen de erfgenamen erfenis. Over de erfenis die u ontvangt, dient u erfbelasting te betalen. De erfenis zijn alle bezittingen én schulden die een overledene achterlaat. Hoe hoger de erfenis, hoe meer erfbelasting betaald moet worden. U kunt vrijstelling hebben van erfbelasting, dit hangt af van uw relatie met de overledene. Is de waarde van uw erfenis lager dan of gelijk aan uw vrijstelling, dan betaalt u geen erfbelasting. De hoogte van uw erfenisbelasting hangt af van de WOZ-Waarde van de woning. Als u dit jaar een huis erft, kunt u kiezen of u de WOZ-Waarde van vorig jaar of die van een jaar later gebruikt. Door de laagste WOZ-Waarde te kiezen bespaart u op de erfbelasting. Indien u de verhuurde woning snel wil verkopen is dit het verstandigste voor de einddatum, zo komt u niet in de problemen met de erfbelasting.

Een leegstand onroerend goed

Een leegstand pand brengt veel risico’s met zich mee. In de periode tussen het overlijden en het verhuren van de woning staat de woning tijdelijk leeg. Bij veel woonverzekeringen komt de dekking bij vandalisme, inbraak, en schade te vervallen, omdat er geen toezicht op de woning is. Het is daarom sterk aan te raden om vooraf de situatie met u verzekering te bespreken.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: