Uitzettingsprocedure huurder woning

Wilt u een huurder uit uw pand hebben? De uitzettingsprocedure van een huurder in uw woning is vaak een lastig en langdurig proces. Dit is omdat wanneer een huurder zich niet als ‘goed huurder’ gedraagt, hij toch nog door de wet enorm wordt beschermd.

Een huurder eruit krijgen is eigenlijk maar op 3 manieren mogelijk

  1. Door middel van opzegging

Het beëindigen van een huurovereenkomst door opzegging is mogelijk door beide partijen. Echter een huurder uit uw pand krijgen door middel van opzegging kan een erg lang duren. Ten eerste is dit alleen mogelijk in een huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Daarnaast moet er in de huurovereenkomst beschreven staan hoe er opgezegd moet worden en dit gaat (bijna) altijd samen met een opzegtermijn en opzeggingsgronden waaraan voldaan moet worden. Hoe langer de huurder in de woning heeft gezeten, hoe langer deze opzegtermijn met een maximum van anderhalf jaar.

Het opzeggen van de huurovereenkomst gaat altijd per deurwaardersexploot of per aangetekende brief. Hier moet de huurder dan binnen zes weken op reageren. Wanneer de huurder niks van zich laat horen binnen dit termijn zal de verhuurder de huurovereenkomst moeten beëindigen via de rechter.

  1. Door middel van ontbinding van de huurovereenkomst

Een van de opties voor het uitzetten van een huurder is door middel van ontbinding van de huurovereenkomst. Het ontbinden van een huurovereenkomst zal altijd via de rechter moeten gaan en kan enkel op grond van bepaalde redenen. Dit kan bijvoorbeeld zijn; een wietplantage, illegale onderhuur, overlast of wanbetaling.

Dit traject zal altijd langs een rechter moeten gaan die gaat bepalen of er redenen genoeg zijn voor uithuisplaatsing van de huurder. Hier is het van belang dat je moet goede bewijsstukken komt die overtuigend genoeg zijn om iemand uit het gehuurde te krijgen.

  1. Wanneer alle betrokken partijen het goed vinden.

In enkele gevallen gaat de huurder akkoord met de beëindiging van de huurovereenkomst. Wanneer dit gebeurt kunnen beide partijen zonder tussenkomst van een rechter uit elkaar gaan. Hier zijn wel zo goed als altijd nog vergoedingen aan verbonden die de verhuurder aan de huurder moet betalen.

Wij verzekeren:

  • Dat u direct zekerheid heeft;
  • Dat u de beste prijs krijgt voor uw woning in verhuurde staat;
  • Dat wij verborgen gebreken wij voor onze rekening nemen, ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Dat u binnen acht uur een vrijblijvend bod van ons ontvangt;
  • Voor zowel woningen in goede en slechte staat;
  • Ook voor woningen met huurdersproblemen zoals huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast;
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders;
  • Dat wij landelijk actief zijn en u dus over heel Nederland bij ons terecht kan.

Wat kost huisuitzetting?

Zo’n uitzettingsprocedure van een huurder gaat niet gepaard zonder de nodige kosten. Het verschilt natuurlijk heel erg per geval. Echter zijn er al snel kosten gemaakt voor onder andere een deurwaarder, de juridische procedure en de uitzetting. Dit komt meestal uit rond de €15.000,-. Hier zijn nog niet de kosten meegerekend voor eventuele vergoedingen voor de huurder en de kosten voor een advocaat voor een langdurig proces.

Wij van huis verkopen met huurder erin brengen graag een geheel vrijblijvend bod uit op uw woning met huurder erin. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u maximaal ontzorgen vanaf het eerste contactmoment en gezien onze lange termijnvisie kunnen we ondanks de problemen een goed bod uitbrengen.