Uitzetting huurder bedrijfspand

Wat is het ontruimen van een bedrijfspand? Wanneer een verhuurder een bedrijfspand verhuurt aan een huurder, heeft dat als gevolg dat bij het ondertekenen van de huurovereenkomst verplichtingen ontstaan. De belangrijkste hiervan zijn dat de verhuurder, het pand ter beschikking moet stellen. De huurder moet daarentegen weer de huur betalen op de afgesproken wijze op het afgesproken moment. Wanneer de huurder zijn verplichtingen niet nakomt mag de verhuurder het pand in beginsel ontruimen. Dit houdt in dat de verhuurder de huurder uit het gehuurde mag zetten en het pand leeg mag maken. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de huurder. Daarom mag dit niet zomaar na een kleine huurachterstand en zitten er wel wat regels aan verbonden.

Wat zijn goede redenen voor ontruiming?

De meest voorkomende reden is een ernstige en structurele betalingsachterstand. Dit betekent dat er sprake moet zijn van een huurachterstand van minimaal 3 maanden. Andere redenen kunnen zijn dat de huurder zich niet houdt aan de afspraken die gemaakt zijn in de huurovereenkomst. Bijvoorbeeld het gehuurde onderverhuren zonder toestemming van de verhuurder, of dat er andere bedrijfsuitvoering plaatsvindt dan afgesproken. Om daadwerkelijk te kunnen ontruimen is opzegging van de huurovereenkomst nodig. De opzegging van een bedrijfsruimte is geregeld in art. 7:296 BW.

Hoe kom je tot een ontruiming?

Om te beginnen moet de verhuurder een aangetekende brief of deurwaarderexploot sturen met waarin de opzeggingsgronden vermeld worden. Wanneer de huurder hier niet mee instemt, kan de verhuurder naar de kantonrechter stappen. Die gaat dan bepalen of de opzeggingsgronden terecht zijn en of de huurder het gehuurde moet verlaten. Wanneer het gaat om een betalingsachterstand en de huurder betaald de achterstand tijdens de rechtszaak, is dat niet per se een reden voor de rechter om niet tot ontruiming over te gaan.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
  • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
  • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
  • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht.

Hoe gaat een ontruiming in zijn werk?

Om een bedrijfspand te mogen ontruimen moet de verhuurder een deurwaardersexploot inschakelen. De verhuurder mag niet zelf gaan ontruimen. Deze deurwaarder mag op basis van het ontruimingsvonnis het gehuurde ontruimen. Dit vonnis moet wel eerst aan de huurder bekend gemaakt worden zodat hij of zij vrijwillig zelf kan vertrekken. Echter is dit nooit een leuk proces. Het kost veel tijd en geld en levert vaak veel stress op. Daarnaast komen er meestal veel emoties bij kijken omdat het toch om iemand zijn bedrijf gaat.

Wilt u uw bedrijfspand verkopen? Dan bent u met huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen panden voor onze eigen vastgoedportefeuille, door onze lange termijn beleggingsvisie kunnen wij het beste bod uitbrengen op uw pand in verhuurde staat. Wij onderhouden en verduurzamen onze woningen goed om bij te dragen aan het woon/werkgenot van de huurders en een goede uitstraling van de wijk. Wij hanteren een transparante werkwijze waarbij goed en duidelijk contact met de betrokken partijen centraal staat.