Uithuiszetting huurder

Wilt u beginnen met een uithuiszettingsprocedure van uw huurder? De uithuiszettingsprocedure van uw huurder mag alleen plaatsvinden wanneer u als verhuurder hiervoor een geldige reden heeft. Een geldige reden voor het uit huis zetten van uw huurder is wanneer er sprake is van een 3 maandenlange huurachterstand, de huurder voor overlast zorgt bij omwonenden of de woning nodig is voor eigen gebruik. Echter mag ook in deze situaties de uithuiszetting geweigerd worden door de huurder.

Procedure uithuiszetting

Uithuiszetting van uw huurder is niet iets wat zomaar mag. Een huurder heeft namelijk recht op huurbescherming. Huurbescherming zorgt ervoor dat een huurder niet zomaar op straat gezet kan worden. Dit geldt tevens wanneer de verhuurder van plan is om het huis te verkopen. Bij het willen verkopen van de woning, dient de woning inclusief huurder overgenomen te worden door de nieuwe eigenaar. Het ontbinden van de huurovereenkomst kan alleen eenzijdig gedaan worden wanneer hier een geldige reden voor is. Deze reden kan echter nog steeds geweigerd worden door de huurder. Wanneer dit gebeurt zal de verhuurder de rechter in moeten schakelen. Het inschakelen van de rechter zorgt echter nog steeds niet voor zekerheid, doordat de rechter de reden ook kan afwijzen. Tevens heeft de huurder tot de datum van het proces de tijd om wel aan zijn verplichtingen te voldoen.

Hoelang duurt uithuiszetting?

Er gaat een hele tijd overheen, voordat de door de verhuurder gegeven reden daadwerkelijk geaccepteerd wordt door de rechter. Allereerst wordt de reden door de rechter doorgenomen. Hierna vindt een terechtzitting van de huurder plaats bij de rechtbank. In deze terechtzitting wordt rekening gehouden met de belangen van beide partijen. Wanneer door de uitspraak van de rechtbank ontruiming van de woning is toegewezen, ontvangt de huurder een bevel om de woning te verlaten. De duur van het proces tot uithuiszetting van de huurder kan oplopen tot wel zes maanden. Dit is voor u als verhuurder erg nadelig omdat u dus een lange tijd in onzekerheid leeft. Tevens loopt wanneer er sprake is van een huurachterstand, deze achterstand alleen maar hoger op.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

 

Wat kost uithuiszetting?

Bij een uithuiszettingsprocedure komen hoge kosten kijken. Deze kosten bestaan voornamelijk uit kosten voor het inschakelen van een deurwaarde, het inschakelen van een rechter en de gehele juridische procedure en de uiteindelijke uithuiszetting van de huurder. Hier komen tevens de kosten van de achterstallige betaling bovenop. Deze kosten moeten betaald worden door de verliezende partij tijdens de rechtszaak. Bij het inschakelen van een rechter heeft verhuurder dus nog steeds weinig zekerheid en riskeert hij ook nog een hoge kosten lijst.

Geld besparen door verhuurde woning te koop te zetten

Wanneer u problemen blijft ervaren met uw huurder, maar u geen hoge kosten wilt riskeren door middel van het moeten inschakelen van een rechter, kunt u het huis verkopen. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u in deze situatie aan het juiste adres. Onze organisatie is gespecialiseerd in het verkopen van woningen in verhuurde staat. Wij kopen woningen aan in alle soorten en staten, tevens woningen met probleem huurders. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw verhuurde huis. Wij bieden u direct zekerheid en voorkomen zo een langdurig verkooptraject. Door middel van het invullen van het contactformulier op onze website, kunt u al binnen 8 uur een vrijblijvend bod ontvangen op uw woning.