• 24/7 Geopend & Bereikbaar
 • 085-004 7858
 • Kortelandseweg 33 Nootdorp
Static Slide

Verkopen met
huurder erin zonder bezichtiging?

ROZ huurovereenkomst

Een ROZ-huurovereenkomst is een Nederlands contract die grotendeels toepasbaar is op de huur en verhuur van bedrijfsvastgoed. Hier geldt een gestandaardiseerd model voor van de zogeheten ‘Raad van Onroerende Zaken’ (ROZ).

Om fouten te voorkomen bij het zelf opstellen van een contract door deze raad, is een standaardmodel voor dit soorten contracten opgesteld die aangepast is op het burgerlijk wetboek en volledig sluitend is op vrijwel alle zaken waarin het contract antwoord moet geven.

Uit welke vaste delen bestaat een standaard ROZ-huurovereenkomst?

 1. Een zogeheten demarcatielijst (lijst met o.a. bouwtechnische zaken die het verhuurde vastgoed behoren)
 2. Algemene voorwaarden
 3. Het huurcontract zelf

Voordelen van een ROZ-overeenkomst

Een ROZ-contract is vrijwel volledig sluitend op alle mogelijke vragen of open delen van een overeenkomst. Het is in de praktijk echter wel meer in het voordeel van de verhuurder dan dat het een voordeel is voor de huurder. Er wordt namelijk veel afgeweken van het Burgerlijk Wetboek in het voordeel van de verhuurder. Denk hierbij aan onderhoudswerkzaamheden waar normaal gesproken de verhuurder voor zorg dient te dragen, maar hetgeen conform de ROZ-huurovereenkomst een zaak is voor de huurder. Het vervangen van oude materialen kan dan ineens de verantwoordelijkheid zijn van de huurder.

Een ROZ-huurovereenkomst voor woonruimten

Een ROZ-contract mag dan vooral toegepast worden op bedrijfsmatig verhuurd vastgoed. Officieel is dat helemaal geen vereiste of bepaling en mag een ROZ-huurovereenkomst ook op woonruimtes worden toegepast. In maart 2017 is hiervoor het ROZ-model vernieuwd door de Raad voor Onroerende Zaken, oftewel de ROZ. Een volledige uitwerking hiervan vindt u op de website van het ROZ. Onder de ‘ROZ modellen’ vindt u hier een versie ‘Model woonruimte’.

Tot slot vermelden wij U dat er ook ROZ-huurovereenkomst bestaan voor bankgaranties, autoboxen, parkeerplaatsen. Dit naast de ROZ-modellen voor winkelruimtes en kantoorruimtes.

Huis verhuren inkomstenbelasting

Vrijblijvend bod aanvragen

Voor alle soorten verhuurd vastgoed

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of het om een studentenpand, verhuurd huis of verhuurd bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk soort vastgoed.

 • Geheel kosteloos en vrijblijvend bod ontvangen
 • Ook voor laag verhuurde appartementen
 • Geen makelaarskosten en notariskosten bij verkoop
 • Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is
 • Verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat
 • Ook met probleemhuurders met betalingsachterstanden
 • Geen langdurig verkooptraject en onzekerheden