Rechten verhuurder woning

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Rechten verhuurder woning

Wilt u weten wat uw rechten zijn als verhuurder van een woning? Als verhuurder van een woning heeft u verschillende rechten. Voorbeelden hiervan zijn dat de huurder zich moet gedragen als een goede huurder en dat de huurder zijn betalingsverplichtingen dient na te komen. Wanneer dit niet gebeurt kunt u verschillende stappen ondernemen. Wanneer u een lang proces wilt voorkomen bij het ervaren van problemen met uw huurder, kunt u er ook voor kiezen om uw huis te verkopen. Dit kunt u doen aan een vastgoedpartij zoals Huis verkopen met huurder erin. Bij onze organisatie bent u verzekerd van het beste bod op uw verhuurde woning. Bij keuze voor ons betaalt u geen makelaarskosten. Wij kunnen uw huis in verhuurde staat tevens kopen wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen.

Welke rechten heeft u als verhuurder van een woning?

Als verhuurder heeft u het recht om te bepalen op welk moment de huurder periodiek de huur dient te betalen en dit opnemen in het huurcontract. Daarnaast heeft u ook het recht om de bestemming van de woning te bepalen en eveneens op te laten nemen in het huurcontract. Indien u alleen een woonstemming toekent aan het gehuurde kan de huurder niet zomaar een nagelstudio in de woning beginnen. Op het moment dat u als verhuurder een huurovereenkomst aangaat met een huurder heeft u het recht om een waarborgsom te stellen. De waarborgsom geeft u als verhuurder een stukje financiële zekerheid voor het geval dat de huurder een betalingsachterstand oploopt of schade veroorzaakt aan de gehuurde woning. Het is gebruikelijk dat de hoogte van de waarborgsom 1 à 2 keer de maandhuur bedraagt.

Als verhuurder heeft u ook het recht om in de huurovereenkomst op te nemen dat de huur jaarlijks met het wettelijk maximale percentage geïndexeerd mag worden. De indexatie kan met terugwerkende krachtwoorden doorgevoerd tot maximaal 5 jaar terug. Het indexeren van de huurprijs is geen huurverhoging maar een compensatie ten op zichtte van de inflatie. De verhuurder heeft onder bepaalde voorwaarden eveneens het recht om de huur te verhogen, dit is toegestaan na verbetering van de woning. Bijvoorbeeld na het verduurzamen van de woning wat lijdt tot een lager energieverbruik voor de huurder, of het creëren van een groter woonoppervlak door een uitbouw of het plaatsen een dakkapel. Als er een aanleiding voor is heb je als verhuur heeft u het recht om de verhuurde woning te betreden, dit moet alleen wel van tevoren besproken worden met de huurder.

Als de huurder graag dingen aan de gehuurde woning wil wijzigen zoals bijvoorbeeld het veranderen van de indeling door het plaatsen of weghalen van een wand dient hij hiervoor toestemming te vragen. Als verhuurder heeft u het recht om toestemming te geven voor dergelijke wijzigingen of om de deze te weigeren. De huurder is verantwoordelijk voor schade die ontstaat aan de woning, als er schade door derden wordt veroorzaakt bijvoorbeeld door mensen die bij de huurder op bezoek zijn of het huisdier van de huurder, heeft u als verhuurder het recht om de huurder hiervoor aansprakelijk te stellen.

Wat te doen wanneer deze rechten niet in acht genomen worden door de huurder?

Wanneer uw huurder uw rechten niet serieus neemt en dus zijn/haar verplichtingen niet nakomt, kunt u op verschillende manieren handelen. Bij het geven van een geldige reden, kunt u bij de rechter een aanvraag indienen tot uithuiszetting van de huurder. Hier komt echter een lang en onzeker proces bij kijken. Het is namelijk nooit zeker of deze aanvraag door de rechter geaccepteerd wordt. Tevens gaat er een lange periode overheen, voordat er daadwerkelijk naar de zaak gekeken wordt en er een uitspraak wordt gedaan.

Het is begrijpelijk dat u liever niet voor onzekerheden wilt komen te staan. In deze situatie kunt u er ook voor kiezen om uw verhuurde woning, inclusief probleemhuurders, te verkopen. Dit kunt u doen aan Huis verkopen met huurder erin. Onze organisatie is gespecialiseerd in de aankoop van panden in zowel alle soorten en staten, als panden met alle soorten huurders. Wij zorgen voor een snelle en zekere verkoop. Doordat wij een bod uitbrengen zonder financieringsvoorbehoud, bent u verzekerd van de daadwerkelijke verkoop van u woning in verhuurde staat. U kunt uw woning tevens aan ons verkopen wanneer het niet mogelijk is om deze te bezichtigen. Meld u vandaag nog aan om geheel gratis een vrijblijvende waardebepaling te ontvangen!

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: