Rechten huurder huis verkopen

Wilt u weten wat de rechten zijn van uw huurder wanneer u uw verhuurde huis wil verkopen? Wanneer u als verhuurder van plan bent om uw verhuurde woning te verkopen, moet dit in de meeste gevallen gedaan worden inclusief huurder. Een huurder mag namelijk niet zomaar de woning uitgezet worden, ook niet bij verkoop, doordat deze recht heeft op huurbescherming. Dit betekent dat de nieuwe eigenaar bij koop, het lopende huurcontract moet overnemen van de oude eigenaar. Mits deze een geldige reden heeft om de huurovereenkomst wel te ontbinden, of de huurder de ontbinding accepteert.

Kan huurder uit huis gezet worden bij verkoop?

Omdat een woning vaak minder waard is in verhuurde staat, willen veel verhuurders bij verkoop van de woning de huurders eruit hebben. In de meeste gevallen is dit dus echter niet mogelijk. Dit kan alleen wanneer hiervoor een geldige reden voor wordt gegeven. Geldige redenen hiervoor zijn wanneer er sprake is van een grote betalingsachterstand, overlast voor omwonenden of dringend eigen gebruik. Deze situaties moeten bij weigeren van de huurder worden aangegeven bij de rechter. Hierna volgt een proces. Bij dit proces komen echter veel kosten kijken. Tevens gaat er veel tijd overheen voordat het proces zal plaatsvinden. Hierna bent u er nog steeds niet van verzekerd of uw verzoek geaccepteerd wordt.

Woning in verhuurde staat zonder problemen verkopen

U kunt uw verhuurde woning ook zonder enige problemen inclusief huurder verkopen. Dit kan gedaan worden aan een vastgoedmakelaar. Vastgoedmakelaars zijn namelijk gespecialiseerd in de aankoop van verhuurde woningen. Bij Huis verkopen met huurder erin kunt u in deze situatie terecht. Onze organisatie is landelijk actief in de aankoop van verhuurd vastgoed. Wij kopen zonder problemen uw verhuurde huis, inclusief huurder, van u over. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod. Ook wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen, kan verkoop aan ons nog steeds doorgaan.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
  • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
  • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
  • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht.

De huurbescherming bij deze categorie is een stuk minder dan bij 290-bedrijfsruimte. De huurtermijnen zijn vormvrij en mogen dus voor een bepaalde tijd worden afgesloten. Deze eindigen automatisch na verloop van de termijn. In veel gevallen is dit spreken ze een jaar af wat automatisch weer verlengd wordt met een jaar. Een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd eindigt door opzegging van een van de partijen. Dit mag zonder opzeggingsgronden. Wel moet de opzeggingstermijn in acht genomen worden. Wanneer hier niks over is afgesproken in de huurovereenkomst, staat deze termijn gelijk aan een betalingsperiode.

Welke rechten heeft de huurder bij verkoop bedrijfspand? Hiervoor geldt hetzelfde als bij woningen. Namelijk ‘koop breekt geen huur’. Dit houdt in dat wanneer het pand verkocht wordt, de nieuwe eigenaar de huurovereenkomst en dus de verhuurders rechten en plichten ook overneemt.

Wilt u uw bedrijfspand verkopen?

Dan bent u met huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen panden voor onze eigen vastgoedportefeuille, door onze lange termijn beleggingsvisie kunnen wij het beste bod uitbrengen op uw pand in verhuurde staat.

Wij onderhouden en verduurzamen onze woningen goed om bij te dragen aan het woongenot van de huurders en een goede uitstraling van de wijk. Wij hanteren een transparante werkwijze waarbij goed en duidelijk contact met de betrokken partijen centraal staat.