Onderverhuren huurwoning

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Onderverhuren huurwoning

Het onderverhuren van een huurwoning mag alleen gebeuren wanneer de verhuurder hiermee akkoord gaat. Dit moet dan duidelijk omschreven worden in de huurovereenkomst die opgesteld is tussen de huurder en verhuurder. Wanneer in het huurcontract staat dat dit niet mag, mag het ook echt niet. Doet de huurder dit toch, dan kan de verhuurder door middel van het inschakelen van de rechter ervoor kiezen om de huurovereenkomst met de huurder te ontbinden.

Mag onderverhuren van de woning?

In de wet staat beschreven dat het onderverhuren van de woning door de huurder niet mag. Dit mag alleen wanneer de verhuurder de huurder hier toestemming voor heeft gegeven. In deze situatie is het wel verstandig om dit duidelijk te beschrijven in het huidige contract of een nieuw contract. De onderhuurder zelf is in deze situatie niet strafbaar. Echter wanneer het huurcontract tussen hoofdhuurder en verhuurder stopt, moet de onderhuurder de woning in de meeste gevallen verlaten. Wanneer er sprake is van een zelfstandige woonruimte is het mogelijk om het huurcontract van de hoofdhuurder over te nemen. Hier moet de hoofdhuurder in dit geval echter wel toestemming voor geven.

Wat te doen bij illegale onderhuur?

Wanneer er sprake is van illegale onderhuur betekent dit dat de onderhuurder geen recht heeft op huren en dus de woning uitgezet kan worden. Dit geldt tevens voor de hoofdhuurder, deze heeft uiteindelijk voor onderhuur gezorgd. De verhuurder kan in deze situatie een verzoek indienen bij de rechter, tot ontbinding van het lopende huurcontract. Wanneer de rechter dit goedkeurt, betekent dit dat de huurovereenkomst beëindigd wordt en de huurder de woning dient te verlaten.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Woning verkopen bij onderhuur

Een verzoek tot ontbinding van het huurcontract bij de rechter, gaat echter niet altijd gemakkelijk, er komt namelijk een heel proces bij kijken. Er kan wel een periode van 6 maanden overheen gaan, voordat de rechter uitspraak doet over het verzoek. Hierdoor komt u voor een lang en onzeker traject te staan. In deze situatie is er de mogelijkheid voor u om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar. Op deze manier zorgt u ervoor dat u direct zekerheid hebt en dus weet waar u aan toe bent. Wij van Huis verkopen met huurder erin, staan in deze situatie voor u klaar. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw woning. Wij zorgen voor een snelle verkoop en brengen een bod uit zonder financieringsvoorbehoud. Zo bent u direct verzekerd van de verkoop van uw woning. U kunt zich bij ons aanmelden door middel van het invullen van het contactformulier op onze website. Wij nemen al binnen 8 uur na aanmelding contact met u op!

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: