Moet huurder meewerken aan bezichtigingen?

Moet een huurder meewerken aan een bezichtiging? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie. Wij kopen verhuurd vastgoed aan voor ons eigen beleggingsportefeuille. Wij gaan voor een lange-termijn relatie aan met onze huurders en zijn ons bewust van goed huurder en verhuurderschap. Dien uw aanvraag in en ontvang binnen 8 uur het beste bod met directe zekerheid, zonder financieringsvoorbehoud!

Moet een huurder meewerken aan bezichtigen?

Volgens het Burgerlijk Wet boek is het als huurder verplicht bij de verkoop of verhuur van het pand belangstellende de gelegenheid te geven tot het bezichtigen van de ruimte. Artikel 7:223 BW luidt als volgt:

Artikel 7:223 BW Gelegen geven tot bezichtiging.

‘De huurder van een onroerende zaak of een gedeelte daarvan is, indien de verhuurder tot verhuur na afloop van lopende huur of tot verkoop wenst over te gaan, verplicht te dulden dat aan de zaak de gebruikelijke kennisgevingen van het te huur of te koop zijn worden aangebracht, en aan belangstellenden gelegenheid te geven tot bezichtiging.’

Vaak wordt hierover verwarring gebracht, omdat het in verband staat met inbreuk op privacy van de huurder. Het enige waar rekening mee gediend te houden is de belangen van de huurder. Zo mag het woongenot van de huurder niet worden afgenomen. De huurder moet daarom van tevoren worden ingelicht, zonder toestemming van huurder mag de woning niet betreden worden.

Wij van Huis Verkopen Met Huurder Erin doen daar gelukkig niet moeilijk over. Ook wanneer de woning niet bezichtig kan worden, kopen wij uw verhuurd vastgoed aan. Wij kopen verhuurd vastgoed aan in alle soorten en staten. Indien u geen goed contact heeft met de huurders, nemen wij na de mondelingen overeenkomst het contact over. U bent dus niet verplicht de huurder in te lichten. Dit scheelt u en de huurder de onnodige lasten.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.