• 24/7 Geopend & Bereikbaar
  • 085-004 7858
  • Kortelandseweg 33 Nootdorp
Static Slide

Verkopen met
huurder erin zonder bezichtiging?

Mag huurder drugs gebruiken in woning

LEES HIER ALLES OVER DE RECHTEN EN PLICHTEN VAN UW HUURDERS OMTRENT HET GEBRUIK VAN SOFT- EN/OF HARD-DRUGS

Mag Huurder Drugs Gebruiken In Woning?

 

Soft drugs & wiet

Het roken van wiet op zichzelf is niet verboden. Een huurder heeft het recht te mogen roken, al is cannabis in Nederland toegestaan onder een soort ‘gedoogbeleid’. Dit is echter in de praktijk vooral toegepast op de situatie buiten in openbare ruimtes. Het gedoogbeleid is de laatste jaren teruggedraaid, maar het gevolg is dat veel wiet gebruikers gedwongen zijn geworden om het gebruik van cannabis binnen te laten plaatsvinden.

Er zijn echter nog veel meer softdrugs soorten. Cannabis is echter wel de meest voorkomende soft drugs vorm in Nederland. Andere voorbeelden van softdrugs zijn bijvoorbeeld paddo’s of hasj. Eigenlijk geldt voor deze softdrugs soorten dezelfde regels.

Uitzondering

Maar er zijn zéker uitzonderingen die u in acht moet nemen. Hieronder de meest voorkomende uitzonderingen:

1 – Opname in de huurovereenkomst

Zo is het mogelijk om in een huurovereenkomst op te nemen dat het niet is toegestaan om softdrugs te gebruiken binnen de woonruimte. Uiteraard dient alles in alle redelijkheid te gebeuren. Bij het ondertekenen van het huurcontract kan er een bepaling zijn opgenomen wat de gevolgen zijn van het overtreden van deze regel. Directe uitzetting zal lastig worden en ook een extreem hoge boete zal niet zomaar door een rechter erkend worden. Met alle redelijkheid dient er een passende sanctie te worden benoemd in de overeenkomst en in de meeste gevallen ook een mogelijkheid het gedrag te verbeteren. Een boete van 10 duizend euro zal niet zomaar passend zijn voor bijvoorbeeld het betrapt worden op het roken van een cannabis stick.

2 – Overlast voor omgeving

Ook indien er sprake is van overlast voor bijvoorbeeld de buren kan er in de breedte gekeken worden naar oplossingen of het voorkomen van verdere overlast. In de praktijk zal de huurder zijn gebruik kunnen beperken of de mate van overlast verminderen. Denk hierbij aan het roken in een afgesloten ruimte, zodat de buren er geen hinder meer van ondervinden. Maar in de praktijk komen veel vormen van oplossingen voor.

Harddrugs is een heel ander verhaal

Het gebruiken van harddrugs is in Nederland illegaal. Het is dan ook nergens toegestaan om harddrugs te nuttigen, al zijn er in Nederland zat plekken waar de politie niet ingrijpt. Denk hierbij aan dancefeesten, waar de politie bijvoorbeeld meehelpt om gebruikers aan voldoende drinkwater/vocht te helpen.

Echter is het gebruik van harddrugs officieel illegaal. En ook in huis wordt het niet toegestaan. Het is echter heel lastig om dit te bewijzen en ook getuigen verklaringen zijn vaak onvoldoende voor een rechter. Het aantoonbaar maken via een politierapport is hierbij eigenlijk de enige methode om een huurder te kunnen betrappen op het gebruik van harddrugs.

De gevolgen van een drugsverslaving in een verhuurde woning zijn uiteraard niet in het voordeel van de huurder. Al zal een harddrugs gebruiker vaak uiteindelijk in de problemen geraken. Mensen met een ernstige drugsverslaving zetten hun baan en sociale leven op het spel. Hierdoor kunnen grote problemen komen, zoals overlast of het niet nakomen van de (maandelijkse) verplichtingen.

Huis verhuren inkomstenbelasting

Vrijblijvend bod aanvragen

Voor alle soorten verhuurd vastgoed

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of het om een studentenpand, verhuurd huis of verhuurd bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk soort vastgoed.

  • Geheel kosteloos en vrijblijvend bod ontvangen
  • Ook voor laag verhuurde appartementen
  • Geen makelaarskosten en notariskosten bij verkoop
  • Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is
  • Verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat
  • Ook met probleemhuurders met betalingsachterstanden
  • Geen langdurig verkooptraject en onzekerheden