• 24/7 Geopend & Bereikbaar
 • 085-004 7858
 • Kortelandseweg 33 Nootdorp
Static Slide

Verkopen met
huurder erin zonder bezichtiging?

Mag een huurder veranderingen aanbrengen in de woning

Mag een huurder veranderingen aanbrengen in de woning

Mag een huurder veranderingen aanbrengen in de woning? Huis Verkopen Met Huurder Erin is het bedrijf waaraan u rechtstreekst uw verhuurde woning kunt verkopen. Wij zijn een landelijke actieve inkooporganisatie voor alle soorten en staten woningen. Dus ook woningen met achterstallig onderhoud of huurderproblemen. Of het nu gaat om een verhuurd bedrijfspand, studentenpand of woning. Bij ons bent u verzekerd van een marktconform bod. Dien u aanvraag in en ontvang kosteloos en vrijblijvend een bod! 

Mag een huurder veranderingen aanbrengen in de woning

Volgens de wet mag de huurder geen wijzigingen aan de woningen aanbrengen, mits het om kleine wijzigingen gaat die aan het einde van de huur ongedaan kunnen worden. Hier mogen geen grote kosten aan verbonden zijn. Een huurder moet aan het einde van de huurperiode het pand opleveren in de staat zoals deze is vastgelegd in het opleverrapport.

Een huurder moet bij grote veranderingen aan de woning toestemming aan de verhuurder vragen. Een verhuurder kan voorwaarden stellen aan deze toestemming. Als de verhuurder geen toestemming wil verlenen, dan kan de huurder bij de rechter vervangende toestemming vragen. Een rechter mag akkoord gaan als de woning niet beschadigd of de waarde daalt door de verandering aan de woning.

Voor een verhuurder is het van belang om met de huurder overeen te komen over de aanpassingen in de woning aan het einde van de huurperiode. De aanpassingen kunnen behouden of ongedaan worden gemaakt door de huurder.  Een huurder is niet verplicht geoorloofde veranderingen te verwijderen bij het einde van de huur, dit mag wel. Dit principe heeft ‘wegbreekrecht’.

Als een verhuurder niets afspreekt met een vertrekkende huurder, dan is de verhuurder verantwoordelijk. De wijzigingen vallen dan onder het gehuurde. Een verhuurder kan wel de vertrekkende huurder met de nieuwe huurder een overnameovereenkomst laten sluiten. Hierdoor is de nieuwe huurder verantwoordelijk voor ZAV (Zelf Aangebrachte Voorzieningen) en de daarbij behorende onderhoudsverplichting.

Als de huurder de ZAV heeft overgenomen, betekent dit niet direct dat de huurder de automatische ongedaanmakingsplicht op zich heeft genomen. Een verhuurder dient bij het sluiten van een huurcontract zich het recht voorbehouden om aan het einde van de huur verwijdering van de wijzigingen door de nieuwe huurder te kunnen vorderen. Met uitzondering van geoorloofde ZAV.

Als de nieuwe huurder niet verantwoordelijk wil zijn voor de ZAV, dan kan de vertrekkende huurder een vergoeding krijgen. Dit is afhankelijk van feitelijke omstandigheden, zoals leveren de ZAV de verhuurder een voordeel op? Hoelang is de ZAV aanwezig? Hoe hoog was de investering?

Ben u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?
Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:
 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde vastgoed.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.

Vrijblijvend bod aanvragen

Voor alle soorten verhuurd vastgoed

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of het om een studentenpand, verhuurd huis of verhuurd bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk soort vastgoed.

 • Geheel kosteloos en vrijblijvend bod ontvangen
 • Ook voor laag verhuurde appartementen
 • Geen makelaarskosten en notariskosten bij verkoop
 • Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is
 • Verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat
 • Ook met probleemhuurders met betalingsachterstanden
 • Geen langdurig verkooptraject en onzekerheden

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.