Liberalisatie van de huurmarkt

Wat is huurprijs liberalisatie? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie in verhuurde woningen en appartementen. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u bij ons terecht met onder andere uw verhuurde woning, studentenpand en portefeuille. Wij hebben geen langdurige verkooptrajecten en onzekerheden. Bij ons bent u verzekerd van een marktconform bod. Ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is. Ontvang binnen 8 uur een geheel vrijblijvend en kosteloos bod!

Een woning met huurliberalisatie wil zeggen dan de verhuurder vrij is om zelf de huurprijs vast te stellen. De verhuurder hoeft geen rekening te houden met maximale huurprijzen volgens het WWS (Woningwaarderingsstelsel). Woningen die binnen deze markt vallen zijn zelfstandige woningen met een huurprijs boven de liberalisatiegrens met een geliberaliseerd huurcontract. De liberalisatiegrens voor 2022 is €763.47.

Een geliberaliseerd huurcontract is bestemd voor woningen die een huurprijs hebben boven de liberalisatiegrens. Jaarlijks wordt de liberalisatiegrens gewijzigd. Vanaf 1 juli 2021 mogen de huurprijzen in de vrije sector maximaal met 2,4 procent stijgen. Sommige huurders hebben daarom recht op huurtoeslag, dit is wel afhankelijk van het inkomen. De huurverhoging moet overlegd worden met de huurder. Beide partijen zullen hier overeen moeten komen, zonder de hulp van de Huurcommissie. Als de huurder niet akkoord gaat met de huurverhoging, dan kan de verhuurder het contract opzeggen. Indien de huurder wederom niet instemt met de opzegging, dan bepaalt de rechter of de huur beëindigd moet worden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.
Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?
Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:
 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.