Kapitalisatiefactor bedrijfspand

Wat is de kapitalisatiefactor?

De kapitalisatiefactor is een factor die inzicht geeft in de verhouding tussen de kale jaarhuur en de koopsom. Hij kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld het aankopen van een verhuurde woning. Zo kan de koper een bod berekenen door de jaarhuur x de kapitalisatiefactor te doen.

De kapitalisatiefactor is afhankelijk van een aantal aspecten. U kan hem simpelweg berekenen door de koopsom delen door de kale jaarhuur. Beleggers weten vaak wat voor kapitalisatiefactor normaal is voor een bepaald type pand in een bepaalde stad. Zo kunnen ze dus aan de hand van de kale jaarhuur berekenen en de kapitalisatiefactor berekenen wat ze willen betalen voor panden.

De kapitalisatiefactor reken je simpelweg uit door de koopsom te delen door de kale jaarhuur.

Welke aspecten hebben invloed op de kapitalisatiefactor?

Zoals hierboven al beschreven is de kapitalisatiefactor afhankelijk van een aantal aspecten. De belangrijkste is of het pand hoog of laag verhuurd is. Wanneer een pand erg hoog verhuurd is, zal er minder vaak de huur worden betaald omdat de prijs anders te hoog wordt. Andersom geldt weer dat wanneer een pand laag verhuurd is, vaker de jaarhuur betaald kan worden.

Een ander belangrijk aspect is de locatie. Een pand met weinig risico omdat het pand in een goede buurt ligt, zal de verkoper een groot aantal keer de huur willen hebben.

Andere aspecten die invloed hebben op de kapitalisatiefactor kunnen zijn: de rentestand, de vaste lasten, staat van onderhoud (of er nog groot onderhoud gepleegd moet worden) en het leegstandsrisico.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
  • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
  • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
  • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht.

Wilt u uw verhuurde pand verkopen?

Dan bent u bij Huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen woningen en bedrijfspanden in alle staten van onderhoud, zowel verhuurd als leegstaand. Wij hebben geen problemen met huurdersproblemen zoals betalingsachterstanden of overlast. Wij onderhouden en verduurzamen onze panden goed om bij te dragen aan het woongenot van de huurders en een goede uitstraling van de wijk. Wij hanteren een transparante werkwijze waarbij goed en duidelijk contact met de betrokken partijen centraal staat.