Kan een huurovereenkomst tussentijds opgezegd worden bij dringend eigen gebruik

Kan een huurovereenkomst tussentijds opgezegd worden bij dringend eigen gebruik? Wij van Huis Verkopen Met Huurder Erin zijn een landelijke inkooporganisatie van verhuurde woningen en appartementen. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u bij ons terecht voor alle soorten woningen in elke staat. Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod!

Een huurovereenkomst mag door de verhuurder beëindigd worden onder dringend voor eigen gebruik. Van dringend voor eigen gebruik is sprake als de verhuurder het gehuurde zelf nodig heeft of als verhuurder wil renoveren of slopen. Er moeten wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

De wet stelt drie voorwaarden voor een geldige opzegging.

Ten eerste moet de woning dringend zijn. De rechter weegt de belangen van de huurder en verhuurder af. De belangenafweging moet in het voordeel van de verhuurder vallen. Naar aanleiding van de opzegging moet er een passende en vervangende woonruimte beschikbaar zijn voor de huidige huurder. Dit betekent dat er rekening moet worden gehouden met de persoonlijke omstandigheden, zoals inkomen, grote huishouden en gezondheid. De huurder moet akkoord gaan en bijdragen met het zoeken naar ene vervangende woonruimte. Een huurder kan vergoeding ontvangen van de verhuurder voor bijvoorbeeld de verhuiskosten en herinrichtingskosten.

De verhuurder moet een aangetekende brief schrijven om de huurder op de hoogte te brengen van de uitzetting. Er moet in de brief vermeld worden dat het dringend voor eigen gebruik is met daarbij een verantwoording. Vervolgens wordt er namens de verhuurder verzocht dat de huurder binnen 6 weken reageert. De huurder beschikt over een opzegtermijn van minimaal drie maanden en één maand extra voor elk gehuurd jaar met een maximum van zes maanden.

Huis verkopen met huurder erin biedt:

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.