Hypotheek op verhuurd huis

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Hypotheek op verhuurd huis

Wil u een hypotheek afsluiten op uw verhuurde huis? Een verhuurhypotheek geeft u de mogelijkheid een woning te financieren die u uiteindelijk wil gaan verhuren. Dit komt voor wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe woning heeft aangekocht, maar uw huidige woning wilt aanhouden om deze te verhuren. Tevens is het mogelijk om een tweede woning aan te kopen, met intentie om te verhuren.

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek kan worden aangevraagd wanneer u in het bezit bent van een beleggingspand. Op deze manier kunnen de huuropbrengsten uit de woning gehaald worden, wat leidt tot een waardestijging van de verhuurde woning.

Hypotheekrente verhuurde woning

Bij het afsluiten van een verhuurhypotheek, komt net als bij het afsluiten van andere hypotheken, rente kijken. De rente van verhuurhypotheken heeft de afgelopen jaren een daling ervaren. Echter dient u over een verhuurde woning wel meer hypotheekrente te betalen als over een woning waar u zelf in woont. Dit komt doordat een hypotheekverstrekker een hoger risico ervaart bij een woning in verhuurde staat. Echter zitten hier wel voordelige voorwaarden aan vast, zoals het realiseren van 50% van de woningfinanciering, aan de hand van een aflossingsvrije hypotheek. Zo heeft u relatief lage maandlasten.

Het percentage van de marktwaarde dat u bij een verhuurhypotheek kan lenen, verschilt erg van elkaar. Bij de meeste hypotheekverstrekkers geldt een maximum van 80% van de marktwaarde. Dit kan in sommige gevallen echter ook 70% zijn of juist 90%. U dient als verhuurder dus wel altijd zelf een bedrag in te leggen. Tevens geldt natuurlijk: hoe meer geld u zelf inlegt, hoe minder u hoeft te lenen, hoe lager de uiteindelijke totale kosten en hoe hoger het rendement dat u verkrijgt over de huuropbrengsten.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 

Welke risico’s zitten vast aan het afsluiten van een verhuurhypotheek?

Het afsluiten van een verhuurhypotheek, kan ook een aantal risico’s met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat er sprake is van een betalingsachterstand bij uw huurder of het plotseling ontbinden van het contract door de huurder, waardoor u met een leegstaande woning zit. In deze situatie vallen uw huurinkomsten weg, maar dient u nog steeds de maandelijkse verhuurhypotheek kosten te betalen. Wanneer dit u overkomt, zal u de maandelijkse lasten uit eigen zak moeten betalen. Tevens loopt u door een verhuurhypotheek het risico op een waardedaling van de woning. Hierdoor komt u bij verkoop met een restschuld te zitten. Tot slot kan het voorkomen dat de rente gaat stijgen, waardoor de maandelijkse lasten ook hoger worden.

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: