Huurverhoging

Binnen één dag een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning of pand

Huurverhoging

Welke regels gelden voor een huurverhoging? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie voor uw verhuurd vastgoed. Wij beschikken over een lange beleggingshorizon. Door onze woningen goed te beheren, te onderhouden en te verduurzamen dragen wij bij aan het woongenot. Huis Verkopen Met Huurder Erin koopt elke type vastgoed aan. Of het om een studentenpand, verhuurd huis of bedrijfspand gaat. Ontvang binnen 8 uur een geheel kosteloos en vrijblijvend bod! Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden.

Als verhuurder van een sociale huurwoning mag u jaarlijks de huur verhogen. De Rijksoverheid bepaalt met hoeveel procent dit is. De huurverhoging dient u twee maanden vooraf aangetekend door te geven aan de huurder en vastleggen in het huurcontract.

De maximale huurverhoging voor sociale huurwoning is opgedeeld in huishoudens met een lager inkomen en huishoudens met een hoger inkomen. De tabel is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Bij de huurverhoging geldt het gezamenlijk inkomen van de huurder twee jaar terug.

Als u beschikt over een woning in de vrijesectorwoning, dan geldt sinds 1 mei 2021 een maximale huurverhoging. Deze regel is voor de komende drie jaar van kracht. De maximale huurverhoging wordt berekend aan de hand van de volgende manier: 1% plus de inflatie. Deze som geeft het aantal procenten dat het geld minder waard is. In 2022 geldt een maximale huurverhoging van 3,3%. De huurverhoging hoeft bij woningen in de vrijesector niet van tevoren bekend gemaakt te worden. Als een huurder het niet eens is met de huurverhoging, dan kan de huurder terecht bij de huurcommissie.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.

De huurverhoging mag maar één keer in de 12 maanden plaats vinden. Vaak valt de huurverhoging op 1 juli. Er gelden drie uitzondering waarbij het toegestaan is meerdere keren de huur te verhogen. Een uitzondering op de maximale huurverhoging is bij verbetering van de woning. Deze verhoging staat los van de jaarlijkse huurverhoging. Deze uitzondering is alleen voor woningen in de vrijesector. De uitzonderingen voor sociale huurwoningen gelden als volgt; Wanneer het huurcontract later is begonnen dan 1 juli, dan mag de verhuurder op 1 juli verhogen. Hierna volgt pas de geldige 12 maanden. De huurder zit nog in het eerste jaar van de huur. Ook als er meer dan 12 maanden tussen de vorige huurverhoging zat mag er een huurverhoging plaats vinden. Dit mag enkel alleen uitgesteld worden tot 1 september.

Bij het verhogen van de huurkosten dient u als verhuurder de nieuwe en oude huurprijs bekend te maken. Ook moet de hoogte van huurverhoging benoemd worden. Verder geeft u aan vanaf welke dag de huurverhoging in gaat en hoe de huurder eventueel bezwaar zou kunnen maken tegen de huurverhoging. Verder moet de verhuurder een huishoudverklaring van de Belastingdienst kunnen aanleveren, indien de verhoging tot stand is gekomen door inkomen.

Waarom aan ons verkopen?

Direct een bod

Wij brengen direct een bod uit zonder bezichtiging.

Direct zekerheid

Onze financiering is gegarandeerd. Directe zekerheid.

Alle soorten woningen

Lastige huurders of verouderd kluspand?

Verhuur specialist

Geen zorgen over de huurders of problemen.

Dé opkoper van verhuurde woningen en bedrijfspanden

Gespecialiseerd in verhuurd vastgoed en verhuurbeheer

Verhuurde woningen

Heeft u één of meerdere verhuurde huizen? Wij kopen zowel losse woningen als portefeuilles.

Verhuurde Studentenpanden

Wilt u af van uw studentenpand(en)? Bij ons geen zorgen over de studenten!

Verhuurde bedrijfspanden

Wij kopen alle soorten bedrijfspanden op. van loods, winkelpand tot kantorengebouw.

Vastgoed & Beleggingspanden

Ziet u uw vastgoed als pure belegging? Ook dan kunt u uw panden bij ons aanbieden.

Bod aanvragen

Vraag direct gratis een vrijblijvend bod aan:

*Uw gegevens worden discreet gebruikt en uitsluitend voor het uitbrengen van het bod (zie privacybeleid). U wordt niet aan mailings toegevoegd. U gaat akkoord met onze voorwaarden.

Wij zijn een landelijke vastgoedorganisatie

Wij beschikken over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurde woningen, appartementen en panden aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Zo kunt u dus bij ons terecht met een los verhuurd appartement, maar ook voor de verkoop van uw vastgoedportefeuille met appartementen. Of het nu een appartement met expats betreft of een appartement verhuurd aan studenten middels een kamerverhuurvergunning; u kunt bij ons met elk type huurder terecht voor een soepele en snelle verkoop.

Trusted By

This is a place to showcase the logos of some of your clients

Our Blog

A description of your blog and what the visitor could expect to find in it.

Professioneel advies nodig?

Onze vastgoedspecialisten bieden dagelijks vele verhuurders advies op maat. Mail of bel ons voor vastgoedadvies: