Huuropzegging door verhuurder

Na het tekenen van een huurcontract bent u verzekerd van een woning voor de afgesproken periode. Met het tekenen van een huurcontract geniet de verhuurder ook van huurbescherming, dus de huurder mag niet zomaar uit de woning geplaatst worden. Toch kan er een huuropzegging op de deurmat liggen van uw verhuurder. Er zijn een aantal gevallen waarin de verhuurder de huur mag opzeggen en u uit uw woning mag zetten. 

Hoe kan de verhuurder de huurder eruit zetten?

De verhuurder mag de huur opzeggen wanneer de huurder te veel geluidsoverlast geeft, de huurder achterloopt met de betaling, een wijziging in het huurcontract moet gedaan worden, een verbouwing nodig is of de verhuurder wil de woning zelf gebruiken. Als u het niet eens met de opzegging moet de verhuurder naar de rechter stappen. De rechten van de huurder hangt af van de soort woning en of het contract tijdelijk of vast is. 

De verhuurder kan de huur stoppen wanneer hij kan aantonen bij de rechter dat de huurder te veel overlast maakt, een grote huurachterstand heeft of de woning zelf dringend nodig heeft. Als de huurder niet te veel overlast veroorzaakt en netjes de huur betaalt bestaat er een kleine kans dat u zomaar uit uw huis gezet kan worden.