Huurdersrechten bij verkoop woning

Wat zijn de huurrechten bij het verkopen van uw woning? Wij van Huis Verkopen Met Huurder Erin koop verhuurde appartementen en woningen aan voor haar eigen beleggingsportefeuille. Wij beschikken over een lange beleggingshorizon en zijn landelijk actief in het aankopen en verkopen van verhuurde appartement en woonhuizen. Wij zorgen voor het beste bod met directe zekerheid. Vraag vandaag nog uw bod aan!

Wat zijn uw rechten als huurder bij de verkoop van uw woning?

Wanneer uw woning dreigt verkocht te worden door de verhuurder is er geen reden tot paniek. Als huurder behoudt u uw rechten en plichten die zijn opgenomen in de huurovereenkomst. Indien hier niet aan wordt gehouden heeft u recht op huurbescherming. De huurbescherming zorgt ervoor dat de huur niet zomaar kan worden opgezegd, dus ook niet bij verkoop.

Er zijn een aantal uitzondering die géén recht hebben op huurbescherming:

 • Verzorgingshuis
 • Dienstwoning
 • Vakantiehuis
 • Ligplaats voor woonboot
 • Winkelwoning

Huurbescherming geldt voor zowel u als huurder, als partner en huisgenoot. Bij tijdelijke huur krijgt u beperkte huurbescherming. Een onderhuurder ontvangt ook huurbescherming. Een onderhuurder huurt van iemand die zelf huurder is. U heeft géén recht op huurbescherming als u een kamer huurt van iemand die een woning huurt en er zelf ook woont. Dit principe wordt hospitaverhuur genoemd. Zelfs mondelingen huurafspraken zijn geldig voor het recht op huurbescherming. Alleen is dit moeilijk om aan te tonen wanneer u een verschilt van mening met de verhuurder.

Huurprijsbescherming is een vorm van huurbescherming voor huurder in de sociale sector. Het recht zorgt ervoor dat u als huurder niet te veel betaald voor uw sociale huurwoning. De huur mag ook niet onredelijk verhoogd worden. Het maakt bij huurbescherming niet uit of u over een contract van onbepaalde tijd of tijdelijk huur beschikt.

U heeft hier recht op huurbescherming wanneer u huurder bent van een:

 • Sociale huurwoning
 • Kamer
 • Woonwagen
 • Woonwagenstandplaats

Als huurder heeft u recht op woonplezier. De verhuurder kan niet zomaar de woning betreden en is verantwoordelijke voor het grote onderhoud. Bij gebreken, zoals overlast, spookbewoning, onderhoudsgebreken en inschrijving dient de verhuurder dit op te lossen.

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Indien een huurder te veel huur betaald in verhouding tot hun inkomen heeft de huurder recht op huurtoeslag. Er gelden een aantal uitzondering op het recht van huurtoeslag u dient, bijvoorbeeld een zelfstandige woonruimte te huren, een niet te hoog vermogen hebben en een huurcontract hebben. Meer voorwaarden kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.