Huurderscheck

Voordat een verhuurder zijn woning verhuurd aan een huurder, kan deze ervoor kiezen om een screening uit te voeren, ook wel huurderscheck. Persoonlijke gegevens van de potentiële huurder worden tijdens de screening verantwoordelijk behandeld en wanneer dit nodig is eventueel gedeeld met een derde partij. Dit zorgt voor een zo goed mogelijke waarborging van de gegevens van de potentiële huurders. Er wordt vaak een huurderscheck uitgevoerd, om zo meer zekerheid te krijgen over het hebben van een goede huurder, die niet snel zorgt voor problemen.

Aan welke eisen moet de huurder voldoen?

Een huurderscheck begint in het algemeen al aan het begin van het eerste contact tussen potentiële huurders en de verhuurder. Bij het willen huren van de woning, dient de huurder vaak de volgende stukken aan te kunnen leveren: meest recente loonstroken, werkgeversverklaring en een kopie van zijn/haar identiteitsbewijs. Doormiddel van deze documenten kan meer zekerheid ontstaan bij de verhuurder. Echter geven deze documenten nog steeds niet 100% zekerheid over een goede huurder. Een potentiële huurder is tegenwoordig ook te screenen door middel van sociale media. Echter moet er voornamelijk gekeken worden naar het fysieke contact met de huurder.

Hoe huurderscheck uitvoeren?

Als verhuurder kunt u ervoor kiezen om de screening van de potentiële huurders zelf uit te voeren, of dit te laten doen door een professional. Bij het kiezen voor een professional, kan een makelaar ingeschakeld worden. Makelaars hebben vaak toegang tot systemen waarmee gegevens van huurders gecontroleerd kunnen worden. Dit zorgt voor een betrouwbare huurderscheck, echter komen hierbij wel extra kosten kijken.

Wanner u ervoor kiest om zelf de huurderscheck uit te voeren is het van belang om altijd de juiste papieren op te vragen. Documenten die hiervoor opgevraagd dienen te worden zijn het legitimatiebewijs met de laatste loonstroken van de potentiële huurder. Hierbij kunnen eventueel ook de bankafschriften gevraagd worden. Op deze manier krijgt u meer zekerheid over het daadwerkelijk storten van het loon op de juiste rekening.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.