Huurder wil woning overkopen

Het zou zomaar kunnen dat u een huurder in uw huis heeft zitten die het enorm naar zijn of haar zin heeft op die plek en niet meer weg wilt daar. Het is voor de huurder altijd toegestaan een toegestaan om een bod uit te brengen. Het is dan aan de verhuurder om dat bod te weigeren of te accepteren. Wanneer de huurder een bod uitbrengt en de verhuurder accepteert dat bod, betekend dat niet dat de huurovereenkomst meteen gebroken wordt. Ook hier geld namelijk de regel ‘koop breekt geen huur’. Er valt nog wel onderscheid te maken tussen een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd en een huurovereenkomst voor bepaalde tijd.

Wanneer er sprake is van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is het dus mogelijk om als huurder de woning over te kopen van de verhuurder. Hierbij dient wel de opzegtermijn van de huurovereenkomst gehanteerd worden. De opzegtermijn is afhankelijk van wat er in de huurovereenkomst is afgesproken. Dit is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Wanneer er sprake is van een huurovereenkomst voor bepaalde tijd is het ook mogelijk voor de huurder om de woning die hij of zij huurt over te kopen. Echter kan het zo zijn dat er in het huurcontract is afgesproken dat er niet tussentijds, zonder geldige reden zoals gebreken van de verhuurder, opgezegd kan worden. In dit geval kunnen jullie iets afspreken over een bepaalde vergoeding, maar de verhuurder staat volledig in zijn recht om de huurovereenkomst te laten zoals die is en de huur door te zetten.

Voordelen van Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud
  • Beste prijs voor uw woning in verhuurde staat
  • Verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening.
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod.
  • Wij kopen verhuurde woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud
  • Wij kopen ook woningen met huurdersproblemen. Dus ook woningen met huurdersconflicten, betalingsachterstanden of overlast.
  • Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders.
  • Wij zijn landelijk actief, dus u kunt in heel Nederland bij ons terecht.

Heeft de huurder een kooprecht op de woning?

Nee, er is niet iets in de wet vastgelegd over het kooprecht op de woning voor de huurder wanneer de verhuurder de woning wil verkopen. Voor woningcorporaties is dit anders. Zij worden door de overheid gestimuleerd om sommige woningen te verkopen aan de huurders. Zo mogen zij bijvoorbeeld bepaalde kortingen geven. Daarnaast zijn moeten woningcorporaties de woning ook eerst aan de huurder aanbieden voordat ze die aan iemand anders verkopen.

Voor particulieren is het wel mogelijk om in de huurovereenkomst een kooprecht af te spreken. Dit is aan de partijen zelf om te bepalen of ze dit willen of niet. Met dit kooprecht moet de verhuurder bij verkoop dus wel de woning eerst aan de verhuurder aanbieden.

Wilt u uw verhuurde woning verkopen met huurder erin?

Dan bent u bij Huis verkopen met huurder erin aan het juiste adres. Wij kopen woning voor onze eigen beleggingsportefeuille. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van huurwoningen en onze lange termijn beleggingshorizon kunnen wij het beste bod uitbrengen op uw verhuurde woning. Wij onderhouden en verduurzamen onze woningen goed om bij te dragen aan het woongenot van de huurders en een goede uitstraling van de wijk. Wij hanteren een transparante werkwijze waarbij goed en duidelijk contact met de betrokken partijen centraal staat.