Huurder weigert te vertrekken, wat nu?

Wilt u het contract met uw huurder ontbinden omdat u uw woning wilt verkopen, maar weigert de huurder te vertrekken? De meeste huurders hebben recht op huurbescherming. Dit betekent dat zei beschermd worden wanneer u als verhuurder bijvoorbeeld de woning wilt verkopen. Door middel van huurbescherming kan en mag de huurder niet zomaar op straat gezet worden. Hierdoor heeft de huurder in deze situatie dus het recht om vertrek uit de woning te weigeren.

Mag huurder weigeren te vertrekken bij ontbinding contract?

Zoals besproken heeft een huurder dus recht op huurbescherming. Huurbescherming zorgt ervoor dat een huurder niet zomaar uit de woning gezet kan worden en het huurcontract dus niet eenzijdig ontbonden kan worden. Dit kan ook niet wanneer u de woning wilt verkopen.

Het eenzijdig ontbinden van een huurcontract, is alleen mogelijk in bepaalde situaties. Het is hierbij van belang dat al in het contract is aangegeven hoelang de huurder in de woning mag blijven. Voor beëindiging van de overeenkomst moet 3 maanden van tevoren een aangetekende brief opgestuurd zijn naar de huurder. Hierin moet vermeld worden wanneer de huur beëindigd en hoe de woning moet worden aangeleverd. Wanneer dit niet gebeurt loopt het huurcontract gewoon door.

Wanneer er sprake is van een tijdelijk huurcontract, wordt deze automatisch beëindigd wanneer de huurtermijn is afgelopen. Bij een huurcontract voor onbepaalde tijd is dit niet het geval. De huurder heeft hierbij een geldige reden nodig om het huurcontract eenzijdig te kunnen opzeggen. Om dit voor elkaar te krijgen, dient de rechter ingeschakeld te worden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Woning verkopen zonder problemen

Doordat bij het ontbinden van een huurovereenkomst, u voor een lange en onzekere verkoopprocedure komt te staan, kunt u ervoor kiezen om uw woning zonder problemen te verkopen aan Huis verkopen met huurder erin. Bij ons hoeft u zich niet druk te maken over een uitzettingsprocedure van de huurder. Wij kopen uw woning van u over, inclusief lopende huurovereenkomst. Wanneer de huurders niet willen meewerken aan bezichtigingen, kan bij voldoende informatie over de woning, de verkoop aan ons nog steeds doorgaan. Door u bij ons aan te melden, ontvangt u gratis een vrijblijvend bod op uw verhuurde woning. Wij nemen al binnen 8 uur contact met u op om de woning met u te bespreken.