Huurder weigert onderhoud

Weigert de huurder uit te voeren onderhoud? Dit is iets waar de huurder algemeen geen recht op heeft. In de meeste gevallen is voorafgaand aan de verhuur in het huurcontract beschreven dat de huurder de verhuurder toegang moet verlenen om onderhoud in de woning te kunnen uitvoeren. De huurder moet de verhuurder hiervoor toestemming geven wanneer er sprake is van dringend onderhoud. Hierbij kan gedacht worden aan vervanging van verouderde elementen aan de woning. Hiermee wordt de woning teruggebracht in goede staat.

Wat valt onder dringende werkzaamheden?

Onder dringende werkzaamheden, vallen werkzaamheden die niet kunnen worden uitgesteld tot na beëindiging van het huurcontract. Dit zou namelijk nadelen opleveren voor de huurder. Reparaties die hieronder vallen zijn achterstallig onderhoud zoals het herstellen van de fundering, het oplossen van vochtproblemen of het vervangen van bijvoorbeeld kozijnen met houtrot. In al deze situaties is het een vereiste dat de huurder de verhuurder de gelegenheid geeft om deze dringende werkzaamheden te kunnen (laten) uitvoeren. Dit moet tevens wanneer dit een inbreuk zal zijn op het woongenot van de huurder. Wanneer de huurder de woning dient te verlaten om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, is de verhuurder niet verplicht om de huurder een tijdelijke woning aan te bieden. Hierbij kan de huurder wel een schadevergoeding krijgen of recht op het ontbinden van het huurcontract.

Huurder blijft onderhoud weigeren

Bij het blijven weigeren van het uitvoeren van onderhoud door de huurder, mag de verhuurder de lopende huurovereenkomst te beëindigen. Dit kan door de verhuurder gedaan worden op basis van de reden ‘dringend eigen gebruikt’. Echter moet de verhuurder om dit voor elkaar te krijgen, wel naar de rechter stappen. Hierna is het nog steeds niet zeker of de reden door de rechter geaccepteerd wordt. Tevens heeft huurder in deze periode nog steeds de mogelijkheid om de renovatie te accepteren. Dit betekent dus een onzekere periode voor u als verhuurder.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

    Aansprakelijkheid verhuurder

Blijvende problemen met huurder

Bij blijvende problemen met uw huurder is het begrijpelijk dat u hier een keer klaar mee bent. Echter mag een huurovereenkomst niet zomaar eenzijdig ontbonden worden. In deze situatie kunt u ervoor kiezen om uw woning te verkopen aan een vastgoedpartij. Bij Huis verkopen met huurder erin, bent u hiervoor aan het juiste adres. U kunt uw verhuurde woning zonder problemen aan ons verkopen. Wij bieden u de beste prijs voor u woning in verhuurde staat. Meld u bij ons aan om gratis een vrijblijvend bod te ontvangen op uw woning. Wij nemen al binnen 8 uur contact met u op.