Huurder uitzetten wanbetaling

Mag u een huurder uitzetten bij wanbetaling? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie van vastgoed in verhuurde staat. Wij zorgen voor geen langdurige verkooptrajecten en onzekerheden. U bent verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat. Wij kopen alle soorten en staten verhuurd vastgoed, zelfs probleemhuurders met betalingsachterstanden. Indien gewenst nemen wij na mondelinge overeenkomst direct het contact over met de huurders. U bent dus niet verplicht hier de huurders over in te lichten, wanneer u geen goed contact heeft met de huurders. Vraag uw bod aan en ontvang binnen 8 uur de beste prijs met directe zekerheid.

Is uw huurder een wanbetaler?

Een van de belangrijkste plichten die een huurder heeft, is het betalen van huur. Als een huurder niet betaalt wordt hij ook wel wanbetaler genoemd. De huurder moet voor het ontzeggen van de woonruimte beschikken over minimaal 3 maanden huurachterstand.

Er zijn verschillende persoonlijke redenen waarom een huurder niet in de mogelijkheid is om de huur te betalen, zoals het verliezen van een baan, schulden of echtscheiding. U kunt niet zomaar een huurder om deze reden ontbinden van de huurovereenkomst. Aan de uitzetting van een huurder gaan een aantal stappen voorafgaand.

Ten eerste zoekt u contact met de huurder om alsnog de huurachterstand te laten inlopen. Vervolgens moet de huurachterstand door worden gegeven aan de gemeente. Hierna start het incassoproces en de gerechtelijke procedure. Tot slot komt de huisuitzetting door de deurwaarder tot stand.

Een huurder kan een verzoek indienen voor een betalingsregeling. Als verhuurder hoeft u hier niet mee akkoord te gaan. Wanneer u het voorstel van de huurder afslaat kan een rechter wel vragen naar een redenering tijdens de gerechtelijke procedure. Een rechter kan daarnaast vragen of de huurder beschikt over schuldhulpverlening en of de gemeente op de hoogte is. De huurder krijgt na meerdere herinneringen en aanmaningen de mogelijkheid de huur alsnog te voldoen. Uiteindelijk beslist de rechter over het wel of niet uitzetten van een huurder.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.