Huurder uitzetten voor eigen gebruik

Wilt u een huurder uitzetten voor eigen gebruik? Als opkoper van verhuurde huizen en verhuurde panden opereren wij als landelijke vastgoedinkooporganisatie. Wij zijn bekend met de ins en outs om een verkoopproces voldoende eenvoudig en transparant te houden. Bij Huis Verkopen Met Huurder Erin bent u verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat. Wij kopen elke type en staat vastgoed aan, ook wanneer u woning beschikt over achterstallig onderhoud. Of het nu om een studenten pand, verhuurd bedrijfspand of verhuurde woning gaat. Binnen 8 uur ontvangt u een kosteloos en vrijblijvend bod!

Als verhuurder heeft u het recht om de huurder uit de woning te zetten wegens dringend eigen gebruik. Dringend voor eigen gebruik wil zeggen dat de verhuurder de woning dringen nodig heeft voor een bepaald doel dat specifiek zijn belang dient en de huurder daarvoor de woning moet verlaten.

Welke regels gelden voor het ontbinden van de huurovereenkomst?

Om de huurovereenkomst per direct te beëindigen moet er drie voorwaarden gelden bij dringend eigen gebruik; allereerst moet het gebruik ‘dringend’ en ‘eigen’ zijn. De verhuurder moet dit tegenover de rechter kunnen verantwoorden. Ook moet de huurder een vervangende woonruimte kunnen krijgen. De verhuurder moet de huurder verplicht voorzien van een nieuwe woonruimte. Deze woonruimte dient passend te zijn, hiermee wordt bedoeld dat er rekening gehouden moet worden met de persoonlijke omstandigheden, zoals inkomen, grootte huishouden en gezondheid. De huurder moet wel akkoord gaan en bijdragen met het zoeken naar een vervangende woonruimte. Tot slot moeten de belangen van de verhuurder zwaarder wegen, dan de belangen van de huurders of onderhuurders. Een huurder kan een verzoek indienen bij een verhuurder voor een vergoeding van bijvoorbeeld; verhuiskosten en herinrichtingskosten.

Wat moet de verhuurder ondernemen voor het ontbinden van het huurcontract?

Om de huurder op de hoogte te stellen van de uitzetting moet er een aangetekende brief geschreven worden. In de brief moet de reden voor dringend eigen gebruik vermeld worden. Verder wordt er namens de verhuurder verzocht dat de huurder binnen 6 weken reageert en wel of geen akkoord wil bevestigen op de aangetekende brief voor ontzegging tot de woning. De huurders beschikken over een opzegtermijn van 3 maanden plus 1 maand voor elk gehuurde jaar, met een maximum van 6 maanden.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw vastgoed in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde vastgoed.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.