Huurder uitkopen

Wilt u uw huurder uitkopen? Wanneer u van plan bent om uw verhuurde woning te verkopen, komt het vaak voor dat dit liever gedaan wordt exclusief huurder. Echter kan een huurovereenkomst niet zomaar eenzijdig opgezegd worden waardoor dit in de meeste gevallen erg moeilijk is. In deze situatie is een andere mogelijkheid om de huurders eventueel uit te kopen. Dit kan echter nog steeds geweigerd worden door de huurders.

Hoe krijg ik huurder uit huis?

Een huurder kan dus niet zomaar uit de woning gezet worden, doordat huurders recht hebben op huurbescherming. Dit betekent dat de huidige overeenkomst moet worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Het verkopen van een verhuurde woning levert in de meeste gevallen vaak minder op als de verkoop van een leegstaand pand. Dit zorgt ervoor dat de meeste verhuurders bij verkoop hun huurder uit de woning willen hebben. Echter is dit alleen mogelijk bij het geven van een geldige reden of het eventueel uitkopen van de huurder.

Hoe huurder uitkopen?

Wanneer u van plan bent om uw huurder uit te kopen en de huurder hier in mee gaat, is het normaal dat de huurder hiervoor een vertrekpremie vraagt. Dit wordt gedaan als tegenprestatie van de huisbaas. Dit is dus het uitkopen van de huurder door de verhuurder. Hoe hoog een vertrekpremie, ook wel koopsom, dient te zijn staat niet vastgelegd in de wet. De hoogte hiervan hangt af van de omstandigheden, zoals is er sprake van verhuiskosten of is de huur van de nieuwe woning van de huurder hoger. Tevens wordt er gekeken naar hoelang de huurder nog in de huidige woning kan blijven wonen.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Huurder weigert uitkopen

Het kan ook voor komen dat de huurder het weigert om zich te laten uitkopen, dit is ook iets waar de huurder recht op heeft. In deze situatie moet u uw woning dus verkopen in verhuurde staat. Hierbij kunt u ervoor kiezen om dit te doen aan een vastgoedmakelaar zoals Huis verkopen met huurder erin. Onze organisatie is de nationale inkooporganisatie van vastgoed in alle soorten en staten. Wij kopen uw verhuurde woning en nemen zonder enkele problemen het lopende huurcontract van u over. Wij bieden u de beste prijs voor uw huis met huurder erin. Ook wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen is dit voor ons geen probleem. Meld u nu aan voor onze diensten en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!