Huurder uit huis zetten

Kunt u een huurder uit huis zetten? Huis Verkopen Met Huurder erin is het bedrijf waaraan u uw verhuurd vastgoed kunt verkopen. Wij zijn de landelijke inkooporganisatie van woningen, appartementen en panden in verhuurde staat. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod en een snelle verkoop zonder onzekerheden en de daarbij horende makelaars en notariskosten. Wij kopen ook woningen met huurders problemen, zoals huurderconflicten, betalingsachterstand of overlast. Binnen 8 uur zorgen wij voor een passend bod op uw verhuurd vastgoed. Vraag vandaag nog een vrijblijvend bod aan!

Wanneer kunt u een huurder uitzetten?

Een huurder beschikt volgens de Nederlandse Wet over huurbescherming. Huurbescherming zorgt ervoor dat de huurder rechten en plichten heeft naar de verhuurder toe en andersom. Er zijn diverse redenen waarom een verhuurder alsnog de huurder uit het verhuurd vastgoed mag zetten, ondanks huurbescherming.

Is je huurder geen goede huurder?

Een huurder is verplicht zich als een goede huurder te gedragen hierover zijn geen directe regels, maar de huurder moet in elk geval toegang verschaffen tot het gehuurde voor onderhoud bijvoorbeeld. Ook heeft een huurder de plicht om tijdig huur te betalen en mag hij niet in strijd met de huurovereenkomst handelen. Zo is een wietplantage een strafbaar feit en is illegale onderverhuur niet toegestaan. Verder kan sprake van ernstige overlast lijden tot ontbinding van de huurovereenkomst. Onder ernstige overlast valt, geluidshinder, dieren en stank. Ook kan een huurachterstand van minimaal 3 maanden een reden zijn om een huurder uit het verhuurd vastgoed te zetten.

Huurder uit pand zetten voor dringend eigen gebruik

Als de verhuurder zelf in de woning wil wonen, moet de verhuurder kunnen aan tonen dat hij het gehuurd vastgoed nodig heeft voor ‘dringend eigen gebruik’. De belangen van de verhuurder moeten hierbij zwaarder wegen dan die van de huurder. De verhuurder moet daarnaast een nieuwe passende woonruimte vinden voor de huurder. Het is niet toegestaan om de woning te verkopen en de huurder om deze reden te ontbinden van de huurovereenkomst, want ‘koop breekt geen huur’.

Een nieuwe overeenkomst

Als de huurder niet akkoord gaat met een redelijk voorstel van de verhuurder om het huurcontract te veranderen of een nieuwe op te stellen, kan de verhuurder de huur opzeggen en de rechter vragen de huur te beëindigen. Er bestaan speciale regels voor voorstellen op het gebied van huurprijs en servicekosten bij een huurovereenkomst. Bij geliberaliseerde huurovereenkomst os dit niet het geval. Als de rechter de vordering van de verhuurder redelijk vindt, kan hij de huurder maximaal een maand de tijd geven om het voorstel alsnog te accepteren.

Gelden bestemmingsplan

Het kan zijn dat de verhuurder een bouwwerk wil realiseren op de plaats waar de woning staat. De verhuurder mag om deze reden de huurovereenkomst beëindigen. Als de rechter de vordering toewijst, kan de rechter een tegemoetkoming toewijzen aan de huurder.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw vastgoed in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde vastgoed.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.