Huurder toegang ontzeggen

Wilt u een huurder tot de toegang ontzeggen? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een landelijke inkooporganisatie voor vastgoed. Wij kopen alle type vastgoed aan, voor zowel particulieren als bedrijven. Of het nou om een pand in slechte staat gaat of om een verhuurde studenten pand. Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is. Zo vermijden wij langdurige verkooptrajecten en beperken wij onzekerheden. Bij Huis Verkopen Met Huurder Erin bent u met verhuurd vastgoed verzekerd van een marktconform bod. Ontvang binnen 8 uur een kosteloos en vrijblijvend bod!

Een niet-betalende huurder de toegang ontzeggen? Dat kan niet zomaar!

Zowel als huurder en verhuurder ondertekenen beide partijen de huurovereenkomst. De huurovereenkomst dient na geleefd te worden. Wanneer een huurder niet betaald of te laat betaald wordt er geneigd door de verhuurder de toegang te ontzeggen door, bijvoorbeeld sloten te vervangen. Een verhuurder ziet dit als een vorm van ‘opschorting’, echter ligt dit anders.

Volgens Het Hof mag een verhuurder zijn eigen verplichtingen opschorten, wanneer een huurder niet voldoet aan de betaling van huur. Maar de opschortingsbevoegdheid is niet geldig op het ontzeggen van toegang. Het bieden van toegang tot het gehuurde pand kan niet worden opgeschort, omdat het een voortdurende verplichting is van de verhuurder. Een opschorting betekend dat de verplichting tijdelijk wordt uitgesteld. Het vervangen van sloten is niet tijdelijk.

het woongenot bieden waar de huurder wettelijk recht op heeft volgens de huurbescherming. Het woongenot binnen de periode kan niet met terugwerkende kracht worden verschaffen, omdat de verhuurder de toegang heeft ontzegd.

Het onterecht ontzeggen van toegang heeft voor een verhuurder grote gevolgen. Zo kan de huurder naar aanleiding van deze situatie een schadeclaim indien. Ook hoeft de huurder geen huurkosten te betalen voor de gedurende periode dat de verhuurder de toegang heeft ontzegd.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.