Huurder rookt wiet

Rookt uw huurder wiet in uw verhuurde woning? Dit is iets wat problemen kan veroorzaken bij de buren van de bewoner, maar ook voor u als verhuurder. Wanneer in het contract echter is opgenomen dat het verboden is om als huurder te roken of te blowen in de woning, dient de huurder zich aan deze regel te houden. Is dit niet het geval, dan mag de huurder binnenshuis gewoon een jointje roken, tenzij dit voor overlast zorgt bij de buren.

Mag een huurder wiet roken in mijn verhuurde woning?

Over het algemeen betekent het dat wanneer er in de huurovereenkomst niet staat vermeld dat het voor de huurder verboden is om te blowen in de woning, de huurder het recht heeft om binnenshuis te roken. Wanneer dit zorgt voor overlast bij de buren ligt dit echter anders.

Het kan echter voorkomen dat het in het huurcontract niet specifiek beschreven staat, maar dat hier wel een opium wet in voor komt. In de opium wet staat dat het voor de huurder verboden is om te handelen of te telen in wiet of verboden middelen, maar ook dat het niet aanwezig mag zijn in de woning. Dit zou dus betekenen dat wanneer de huurder door middel van het roken van een jointje overlast veroorzaakt bij zijn buren,

Kan ik mijn huurder uit de woning zetten omdat hij wiet rookt?

Het is als verhuurder vrijwel onmogelijk om een huurder uit de woning te zetten wanneer deze wiet rook in de woning. Dit komt doordat een huurder recht heeft op huurbescherming. Een huurder die huurbescherming geniet, kan niet zomaar uit zijn of haar woning gezet worden. Wanneer er overlast wordt veroorzaakt door de huurder bij zijn buren en de huurder niets verandert aan zijn gedrag, is het mogelijk om naar de rechter te stappen. Hier zit echter een hele procedure aan vast.

Wiet rokende huurder zorgt voor overlast bij buren

Wanneer de wiet rokende huurder zorgt voor overlast bij zijn of haar buren, doordat deze last hebben van de geur die ervan afkomt, kan dit door de buren worden aangegeven bij de verhuurder. De verhuurder kan er in deze situatie voor kiezen om de huurder een waarschuwing te geven. Wanneer de huurder zich hier niks van aantrekt kan de verhuurder de keuze maken om naar de rechter te stappen. Hier gaat echter een lange procedure aan vooraf.

Ben ik verzekerd wanneer mijn huurder wiet rookt?

Wanneer de huurder zorgt voor overlast bij de buren door het blowen, is dit de verantwoordelijkheid van de huurder zelf. Echter wanneer er sprake is van een illegale wietplantage in de huurwoning, wordt de verhuurder hiervoor aansprakelijk gesteld. In deze situatie maakt het geen verschil of de verhuurder van de wietplantage afwist of niet. Hij wordt hoe dan ook verantwoordelijk gesteld voor de situatie. Dit komt doordat de woning in bezit is van de verhuurder en de verhuurder op de hoogte moet zijn van alles wat in de woning gebeurt. Echter wanneer de verhuurder al eerder problemen heeft aangegeven bij de rechtbank of politie, kan hier een uitzondering voor gemaakt worden.

Vaker last van problemen bij uw huurders?

Het hebben van een huurder in uw woning die wiet rookt, of beschikt over een wietplantage in de woning waar u niks van af weet, brengt dus veel risico’s met zich mee.  Als verhuurder is het begrijpelijk dat u hiermee niet in aanraking wil komen. Wanneer u vaker last heeft van problemen met uw huurders, is er de mogelijkheid om uw verhuurde woning te verkopen. Bij Huis verkopen met huurder erin kan dit gedaan worden zonder problemen. Doordat huurders recht hebben op huurbescherming, kunnen deze niet zomaar uit de woning gezet worden, ook niet wanneer u de woning wilt verkopen. Wij nemen uw lopende huurcontract zonder problemen over bij aankoop van uw woning. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw woning in verhuurde staat. Wanneer de huurders niet willen meewerken aan bezichtigingen is dit voor ons geen probleem. Meld u gratis aan via onze website om een vrijblijvend bod op uw woning te ontvangen. Wij nemen al binnen 8 uur na aanmelding contact met u op!