Huurder overleden zonder erfgenamen

Is uw huurder overleden en heeft hij of zij geen erfgenamen? Het is natuurlijk een enorm vervelende situatie wanneer uw huurder overlijdt. Heeft hij of zij ook nog geen erfgenamen, wat moet u dan doen? Wanneer de huurder geen huisgenoten o.i.d. had zal de huurovereenkomst pas eindigen aan het einde van de tweede maand na het overlijden van de huurder. Als het niet duidelijk is of er erfgenamen zijn mag u als verhuurder pas na afloop van dit termijn het pand betreden. Vervolgens heeft de verhuurder de plicht om de spullen mee te nemen en op te slaan. Doet u dit niet, dan kan de (nieuwe) eigenaar van de goederen een vergoeding van je eisen en afdwingen. Het is dan ook niet toegestaan om de spullen te verkopen om de huurschuld mee af te lossen.

Hoe komt u van de spullen af?

Na verloop van tijd is het logisch als u van de spullen af wilt. U kunt ze immers niet voor altijd bewaren. Om problemen te voorkomen en te zorgen dat u als verhuurder niet schadeplichtig bent is het belangrijk dat u de eigenaar probeert te vinden. U kunt bijvoorbeeld bij het Centraal Testamentregister nagaan of en wie erfgenamen zijn. Vervolgens kunt u hem of haar verzoeken zijn zaken binnen redelijk termijn op te halen.  Ook als u geen reactie krijgt, wacht dan minimaal 6 weken om er zeker van te zijn dat de eigenaar genoeg tijd heeft gehad om de spullen op te halen. U kunt een vergoeding voor de opslag verlangen van de eigenaar van de spullen. Om vervolgens niet schadeplichtig te zijn moet er sprake zijn van een huurschuld op het moment van weggooien van de spullen. Die huurschuld kan dus ook na overlijden zijn ontstaan.

Voordelen Huis verkopen met huurder erin

  • Direct zekerheid, wij bieden zonder financieringsvoorbehoud;
  • Beste prijs voor uw woning;
  • In verhuurde staat en met huurdersproblemen;
  • Ontvang binnen 8 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod van ons;
  • Wij kopen woningen in alle soorten en staten;
  • Wij kopen ook huizen met huurdersproblemen, denk aan huurdersconflicten, betalingsachterstanden en sterfgevallen;
  • Indien gewenst, nemen wij na mondelinge overeenkomst direct contact op met de huurders. Zo wordt u meteen ontzorgt;
  • U kunt overal in Nederland bij ons terecht.
 

Mag je de spullen gebruiken om kosten en schulden te betalen?

Er is een manier waarop je de spullen kan gebruiken om de kosten en schulden mee te betalen. Dit houdt in dat u de rechtbank moet een vragen een vereffenaar te benoemen. De vereffenaar gaat kijken wat er met de spullen kan gebeuren en zal de kosten van dit alles verhalen op de achtergebleven inboedel.

Wij van huis verkopen met huurder erin hebben vaker voor dit soort lastige situaties gestaan. Wij kunnen u volledig ontzorgen vanaf het eerste contactmoment. Door onze lange termijnvisie en jarenlange expertise kunnen wij het hoogste bod uitbrengen op zowel laag als hoog verhuurde panden, ook als er problemen of lastige situaties zijn met de huurder. Daarnaast zijn wij landelijk actief, vanuit heel Nederland kunt u dus bij ons terecht