Huurder met de noorderzon vertrokken

Wat als uw huurder met de noorderzon is vertrokken? Huis Verkopen Met Huurder Erin is een investeringsmaatschappij en kopen verhuurd vastgoed als investering. De huurstromen zijn het rendement uit de woning. U kunt met elke type verhuurd huis bij ons terecht voor een vrijblijvend bod.  Wij kopen ook woning met huurdersproblemen, zoals huurdersconflicten, betalingsachterstand of overlast. Indien gewenst namen wij na de overeenkomst het con tact over met uw huurders. U bent als verhuurder dus niet verplicht de huurders in te lichten, wanneer u geen goed contact met hen heeft. Wij bieden u directe zekerheid en de beste prijs. Dien kosteloos een aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een bod!

Wat te doen als uw huurder niet betaalt en met de noorderzon is vertrokken?

Het kan voorkomen dat een huurder de huur niet betaalt en zonder verwittiging verdwijnt. Dit betekent overigens niet dat de huurovereenkomst per direct is beëindigd. Het is daarom niet mogelijk om zelf in het pand te gaan wonen of te verhuren aan een andere huurder.

U dient allereerst contact te zoeken met de huurder. Dit doet u door een schriftelijke aanmaning naar het laatst gekende adres en eventueel via mail. In de schriftelijke aanmaning staan de huurverplichtingen opgenomen, zoals betalen van de huur en bewonen van de woning.

Na het niet reageren op de aanmaning is de volgende stap om samen met een gerechtsdeurwaarder de woning te betreden. Hieruit kan daadwerkelijk worden vastgesteld of de woning leeg is. De gerechtsdeurwaarder kan daarnaast de staat van het pand vaststellen en de meterstanden opnemen. Het wordt afgeraden om zonder deurwaarder het pand te betreden om problemen te mijden.

Vervolgens kunt u in een laatste aangetekende brief aangeven dat u er binnen 7 dagen vanuit gaat dat de huurder de huur verbreekt en de woning bij deze opnieuw verhuurd mag worden. U nodigt hierbij de huurder uit om aanwezig te zijn voor de opmaak van plaatsbeschrijving. Tevens kunt u aanvullende kosten mededelen voor de huurder, zoals huurachterstand, wederverhuringsvergoeding en huurschade.

Tot slot moet u door de rechter de huurovereenkomst laten ontbinden. U kunt bij de rechtbank onder andere verbrekingsvergoedingen aan vragen en voorbehoud voor huurschade.  Als de woning verder ontruimt moet worden dan kunt u de gemeente verwittigen en de meubels voor ophaling buiten zetten. De gemeente zorgt ervoor dat de meubels voor een beperkte periode wordt opgeslagen.

Bijkomende kosten voor het schoonmaken en afval valt onder de lasten van de verhuurder. De schade kunt u via een gerechtelijke procedure recupereren.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw pand in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde vastgoed.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.