Huurder laat verhuurder niet binnen

Laat de huurder zijn verhuurder niet binnen in de woning? Als verhuurde moet u altijd de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot uw verhuurde woning. Het is namelijk van belang dat de verhuurder weet wat er speelt in de woning en hoe er met de woning wordt omgegaan. Echter mag een verhuurder niet zomaar een woning binnenkomen. Dit komt omdat de huurder ook recht heeft op een rustig woongenot. Om deze reden moet de verhuurder het vaak eerst aangeven wanneer hij/zij langskomt.

Mag een verhuurder de woning op elk moment betreden?

Een verhuurder mag dus niet zomaar zijn woning binnen stormen, zonder dit eerst te melden bij de huurder. Echter wordt in een huurovereenkomst wel vaak beschreven dat de huurder de verhuurder op elk moment moet kunnen langskomen om de woning te kunnen inspecteren. De huurder heeft niet het recht om zijn verhuurder te weigeren. De verhuurder moet namelijk wel op de hoogte zijn van dingen die in zijn woning gebeuren, of eventuele schade die wordt aangebracht. Het is van belang dat de verhuurder niet voor onverwachtste gebreken aan de woning komt staan, na het verhuizen van de huurder.

Moet huidige huurder meewerken aan bezichtigen?

Het komt vaak voor dat een huurder hier niet aan mee wil werken, omdat dit wordt gezien als privacy schending. Echter bij het willen verkopen van uw woning, is de huurder verplicht om mee te werken aan bezichtigingen. De huidige huurder moet nieuwe huurders of een nieuwe verhuurder de mogelijkheid geven om de woning te komen bezichtigen. Het is bij het doen van een bezichtiging in deze situatie echter wel van belang dat de belangen van de huurder gerespecteerd. Tevens moet de huurder het accepteren wanneer tijdelijke borden met de omschrijving ‘te huur’ of ‘te koop’ worden aangebracht in of voor de woning.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Wat doen wanneer huurder toegang blijft weigeren of niet meewerkt aan bezichtigingen?

Wanneer de huurder u als verhuurder toegang tot de woning blijft ontzeggen, of niet wil meewerken aan bezichtigen, kunt u dit aangeven bij de rechter. Wanneer u hier voor kiest gaat hier echter wel een lange en onzekere procedure aan vooraf. In deze situatie kunt u er daarom ook voor kiezen om uw woning te verkopen aan Huis verkopen met huurder erin. Bij onze organisatie kunt u terecht met woningen in alle soorten en staten. Ook wanneer er sprake is van probleemhuurders is dit voor ons geen probleem. Bij ons is een bezichtiging niet noodzakelijk wanneer hier geen mogelijkheid voor is. Wij bieden u het beste bod voor uw woning in verhuurde staat. U hoeft uw woning op deze manier niet openbaar te koop te zetten. Meld u nu bij ons aan via de website en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op.