Huurder komt afspraken niet na

Wat kunt u als verhuurder doen wanneer de huurder de afspraken niet na komt? Het kan voor komen dat u uw woning verhuurd, maar deze zich niet houdt aan de afspraken die omschreven staan in de huurovereenkomst. In deze situatie is er sprake van een slechte huurder. Voor een verhuurder is dit geen goede situatie, omdat deze ook aansprakelijk gesteld kan worden voor problemen die hierdoor ontstaan. In deze situatie kan de huurder voor twee mogelijke opties. De verhuurder kan ervoor kiezen om de huurder hierop aan te spreken of bij blijvende problemen naar de rechter te stappen.

Wat doen wanneer huurder afspraken niet na komt

In een huurovereenkomst staat verschillende verplichtingen en rechten omschreven voor zowel huurder als verhuurder. Zo heeft de huurder het recht op rustig woongenot waarbij het de plicht is van de verhuurder om de huurder niet onaangekondigd te storen. De verhuurder van de woning heeft het recht dat de huurder zich gedraagt als een goede huurder en maandelijks de huurprijs ontvangt. De plichten van de huurder hierbij zijn dat deze niet voor problemen mag zorgen en maandelijks de huur betaald.

Wanneer de huurder deze verplichtingen niet nakomt, kan de verhuurder de huurder hierop aanspreken. Bij het aanhouden van problemen zoals het zorgen voor overlast, het niet betalen van de huur of het aanbrengen van schade aan de woning, kan de verhuurder ervoor kiezen om de huurder in gebreke te stellen. Dit kan gedaan worden door middel van het sturen van een aangetekende brief. Wanneer de huurder hierna nog steeds niet verandert, kan de verhuurder ervoor kiezen om naar de rechter stappen. De rechter kiest er in deze situatie voor om de reden van de verhuurder voor ontbinding te accepteren of af te wijzen. Hier kan echter een lange en onzekere tijd bij komen kijken. De huurder kan er in deze situatie ook nog voor kiezen om zich ineens wel goed te gedragen, of de achterstallige huur te betalen. In deze situatie zal de rechter uw reden sneller afwijzen.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Verdere problemen met huurder vermijden

Het is begrijpelijk dat u niet voor een lange en onzekere periode wil komen te staan. Wanneer de huurder na het inschakelen van de rechter zich wel ineens gaat gedragen als een goede huurder, biedt dit voor u nog steeds geen zekerheid over de toekomst. Het kan namelijk zo zijn dat de huurder bij afwijzen van de ontbinding van de huurovereenkomst door de rechter, weer in het oude patroon terugvalt. In deze situatie kunt u ervoor kiezen om uw verhuurde woning te koop te zetten. Bij Huis verkopen met huurder erin kunt u uw woning verkopen. Onze organisatie zorgt voor een snelle en zorgeloze aankoop. Wij kopen woningen aan in alle soorten en staten en tevens met alle soorten huurder, zo ook probleemhuurders. Meld u nu aan voor onze diensten via de website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!