Huurder kan huur niet meer betalen

Kan uw huurder de huur niet meer betalen? Wanneer een huurder de huur niet meer kan betalen, zorgt dit voor een vervelende situatie voor u als verhuurder. Doordat er geen huur meer binnenkomt, zal u de maandelijkse kosten voor het gehuurde uit eigen zak moeten betalen. Wanneer u problemen ervaart met uw huurders en u de lasten hiervan liever wilt vermijden, kunt u ervoor kiezen om uw verhuurde woning te verkopen. Dit kunt u doen aan Huis verkopen met huurder erin. Wij kopen verhuurde woningen, met alle type huurders, zo ook met betalingsachterstand. Wij bieden u het beste bod voor uw woning. Bij ons betaalt u geen makelaarskosten, waardoor u ook nog een duizenden euro’s bespaart. Ook wanneer het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen, kan verkoop aan ons nog steeds doorgaan.

Kan een huurder bij betalingsachterstand uit de woning gezet worden?

Een huurder die niet betaald, kan niet zomaar uit de woning gezet worden. Hiervoor zal u als verhuurder eerst toestemming moeten krijgen van de rechter. U dient bij de rechter een verzoek in te dienen voor het ontbinden van de huurovereenkomst. Het ontbinden van het huurcontract is alleen mogelijk, als de huurder een huurachterstand heeft van minimaal 3 maanden. Als verhuurder moet u aan verschillende voorwaarden voldoen, alvorens de rechter toestemming zal verlenen voor het ontbinden van het huurcontract. Het is dan ook verstandig om een dossier op te bouwen waarin u alle schriftelijke communicatie naar en van de huurder opneemt, zodat dit op een later moment als bewijs gebruikt kan worden.

Wanneer een huurder niet betaald, moet u deze eerst de gelegenheid geven om de huur alsnog te betalen. Dit kunt u bij voorkeur doen, aan de hand van het sturen van een aangetekende brief. Deze kunt u toevoegen aan het dossier. Als de huurder de huurachterstand niet in een keer kan terugbetalen, moet u de huurder een betalingsregeling aanbieden, om de huurachterstand weg te kunnen werken. Mocht de huurder nog niet aan de betalingsregeling voldoen en een huurachterstand hebben van drie maanden of meer, dan kunt u naar de rechter stappen en ontbinding van de huurovereenkomst aanvragen.

Doordat huurders in Nederland recht hebben op huurbescherming, zal de rechter niet zomaar overgaan tot ontbinding van de huurovereenkomst. Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat u als verhuurder er alles aan hebt gedaan om de huurder de mogelijkheid te geven om de huurachterstand weg te werken. Als de rechter de huurovereenkomst ontbindt, kan de huurder hiertegen in beroep gaan, tot die tijd mag hij in het gehuurde blijven wonen. Als tegen de tijd dat de rechter opnieuw uitspraak doet, de huurachterstand helemaal, of grotendeels aantoonbaar heeft weggewerkt, kan de rechter bepalen dat de huurder alsnog in het huis mag blijven wonen.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Langdurig traject voorkomen

Het traject dat komt kijken bij de aanvraag tot ontbinding van de huurovereenkomst, is langdurig, kostbaar en onzeker. Als verhuurder wilt u zich liever niet in deze situatie bevinden. Het is namelijk nog steeds niet zeker of uw verzoek ook daadwerkelijk aanvaard wordt. In deze situatie is een voordeligere keuze, om uw verhuurde woning te verkopen. Het verkopen van uw verhuurde woning kunt u doen bij Huis verkopen met huurder erin. Wij zijn de nationale inkooporganisatie van panden in alle soorten en staten, tevens met alle type huurders. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw woning. Eventuele verborgen verbreken na aankoop van de woning, nemen wij voor rekening. Meld u vandaag nog aan voor een geheel vrijblijvende waardebepaling en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!