Huurder houdt zich niet aan Huishoudelijk regelement

Houdt u huurder niet aan het Huishoudelijke Reglement? Huis Verkopen Met Huurder Erin beschikt over een landelijke vastgoedportefeuille waarin wij verhuurd vastgoed aankopen als belegging. Wij beschikken over ons eigen vastgoedbeheersysteem waarmee wij de portefeuille maximaliseren en verduurzamen. Wij bieden direct zekerheid, zonder financieringsvoorbehoud. Huis Verkopen Met Huurder Erin verkoopt woningen in alle soorten en staten. Dus zowel in goede als slechte staat van onderhoud. Dien u aanvraag in en ontvang binnen 8 uur een geheel kosteloos en vrijblijvend bod!

Wat is het Huishoudelijk Reglement?

De leefregels van een huurder zijn opgenomen in een Huishoudelijk Reglement (HR). Een verhuurder is niet verplicht een Huishoudelijk Reglement te hebben, ondanks dat kan het wel zekerheid bieden bij conflicten met de huurder. Een huurder is niet direct verbonden aan het reglement. Een huurder moet hiervoor de gebruikersverklaring te ondertekenen. Als een huurder de verklaring niet wil ondertekenen kan hij daartoe gedwongen worden, op straffe van ontruiming.

 

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is een rechtspersoon die de gemeenschappelijke belangen van appartement eigenaars. De VvE vergaring (ALV) stelt het reglement met de regels samen of wijzigt deze. De verdeling van de gemeenschappelijke ruimtes in het pand, zijn opgenomen in een splitsingsakte en -reglement. Het Huishoudelijk Reglement is hier een aanvulling op en mag niet in strijd zijn met de splitsingsakte.

In een Huishoudelijk Reglement kunnen de volgende punten mogelijk worden opgenomen:

  • Regels over geluidhinder
  • Het gebruik maken van gemeenschappelijke gedeelte, zoals fietsen in gang.
  • Regels over tuinonderhoud
Wat als u het Huishoudelijk Reglement overtreedt?

Een huurder die in overtreding is van het Huishoudelijk Reglement kan een boete worden opgelegd. In een modelreglement zijn regels vastgesteld over het niet naleven van de regels, verzekeringen, gedrag en gebruik. De eerste stap bij een overtreding is een schriftelijke waarschuwing, dit geldt voor elk modelreglement. De volgende stap na het versturen van de schriftelijke waarschuwing is het verbeteren van het gedrag, de overtreder krijgt hier één maand de tijd voor. Indien de overtreden zijn gedrag niet verbeterd, kan er een boete worden opgelegd. De hoogte van de boete wordt bepaald door de Vergadering van Eigenaren of staat opgenomen in het splitsingsreglement. In het ergste geval kan de overtreder ontzegd worden van delen in het pand. De overtreding wordt beoordeeld door de Vergadering van Eigenaren door middel van stemmen.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
  3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
  4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
  5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
  6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
  7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.