Huurder heeft schade gemaakt

Wat kunt u als verhuurder doen wanneer de huurder schade heeft gemaakt aan uw woning? In het algemene geldt de regel, dat wanneer er schade wordt gemaakt aan de woning door de huurder, dit niet vergoedt hoeft te worden door de verhuurder. De huurder is namelijk aansprakelijk voor gemaakt schade en moet er dus ook zelf voor zorgen dat deze schade hersteld wordt. Wanneer dit niet gebeurt kan de verhuurder bij beëindiging van de huurovereenkomst de borg inhouden

Wat valt onder huurschade?

Er wordt gesproken over huurschade bij het niet gebruiken van de woning als een goed huurder. Hiermee wordt bedoeld dat de huurder zijn verplichtingen niet is nagekomen en dus de woning gesloopt heeft en dit weigert te herstellen.

Wie is verantwoordelijk voor gemaakte schade?

Er kan op verschillende manieren schade ontstaan aan een verhuurde woning. Schade kan ontstaan door de staat waarin de woning zich verkeerd of door de huurder zelf aangebracht worden. Zo kan er bijvoorbeeld schade aan de woning ontstaan door achterstallig onderhoud. Schade wat hierdoor kan ontstaan is het verrotten van de kozijnen op opkomende vochtproblemen. Er wordt in deze situatie van de verhuurder verwacht dat hij deze schade hersteld of vergoed.

Wanneer er echter schade is gemaakt aan de woning door de huurder, bewust of onbewust, dan is de huurder hiervoor aansprakelijk. Er wordt van de huurder verwacht dat hij deze schade hersteld of vergoed aan de verhuurder. Deze verplichting wordt gesteld bij het beëindigen van de huurovereenkomst. Bij het verlaten van de huurwoning moet de woning namelijk in dezelfde staat opgeleverd worden aan de verhuurder. De schade moet dus bij verlaten van de woning hersteld zijn of vergoed worden bij de verhuurder. Wanneer dit niet zo is heeft de verhuurder het recht om de vooraf betaalde borg in te houden.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 
  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Vaker problemen met uw huurder

Wanneer u vaker problemen ervaart met uw huidige huurder, is het begrijpelijk dat u graag van deze huurder of de verhuurde woning af wil. Omdat bij het willen beëindigen van het huurcontract een lange procedure komt kijken, is dit niet aan te raden. Een huurder kan namelijk niet zomaar de woning uitgezet worden bij het veroorzaken van problemen, omdat een huurder beschikt over huurbescherming. Bij problemen moet de verhuurder ontbinding eerst aanvragen bij de rechter. Dit zorgt voor een lange onzekere periode voor de verhuurder. In deze situatie is het makkelijker voor u om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als Huis verkopen met huurder erin. Aan ons kunt u snel en zorgeloos uw verhuurde woning verkopen. Wij nemen uw woning inclusief huurder zonder problemen van uw over. Wanneer het niet mogelijk is om een de woning te bezichtigen is dit voor ons geen probleem. Wij bieden u het beste bod op uw woning. Meld u nu bij ons aan om een vrijblijvend bod te ontvangen.