Huurder heeft geen huurcontract

Heeft uw huurder geen huurcontract? Wanneer u een huis gaat verhuren, is het in alle gevallen verstandig om een huurcontract te laten ondertekenen. Het opstellen en het laten ondertekenen van een huurcontract door de huurder, zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken transparant en duidelijk worden vastgelegd. Hiermee voorkomt u dat er onduidelijkheid of discussie kan ontstaan over bijvoorbeeld de hoogte van de te betalen huur of de periode waarvoor de woning wordt verhuurd.

Heeft de huurder rechten wanneer er geen huurcontract is?

Als een huurder geen huurcontract heeft, wil dat niet zeggen dat deze geen rechten heeft. Doordat de rechten van huurders zoals huurbescherming wettelijk zijn vastgelegd, kunnen huurders zonder huurcontract daar, onder bepaalde voorwaarden, alsnog aanspraak op maken. In dit geval dient de huurder aan te kunnen tonen dat hij de huur heeft betaald. Dit kan een huurder bewijzen, door middel van het overleggen van kwitanties of bankafschriften van minimaal drie maanden huurbetaling. Als een huurder huur betaald en om een kwitantie vraagt, bent u als verhuurder verplicht om deze te geven.

Wanneer uw huurder geen huurcontract heeft, wil dit ook niet zeggen dat u als verhuurder zomaar de huurder uit de woning kunt zetten, om de woning bijvoorbeeld te verkopen. Als de huurder kan aantonen dat deze huur betaald, heeft deze gewoon huurbescherming, ondanks dat er geen huurovereenkomst is. De verkoop van een verhuurd huis met een huurder zonder huurcontract is vaak er lastig. Veel partijen die opzoek zijn naar verhuurde woningen haken af als de huurder geen huurcontract heeft, doordat er geen afspraken zwart op wit staan.

Huis zonder huurcontract verkopen

 

Huisverkopenmethuurdererin.nl koopt alle soorten verhuurde woningen, dus ook woningen waar een huurder inzit zonder huurcontract. Daarnaast kopen wij ook woningen met lagen huren en in slechte staat van onderhoud. Wij kopen de woning van uw over en de huurder kan gewoon in de woning blijven wonen. Bij verkoop aan ons bespaart u duizenden euro’s aan makelaarskosten. Wij bieden de beste prijs voor uw woning en doen dit zonder financieringsvoorbehoud. Dit zorgt ervoor dat u direct zekerheid heeft over de verkoop van uw woning in verhuurde staat. Meld u vandaag nog aan en wij nemen op werkdagen al binnen 8 uur contact met u op!