Huurder heeft borg niet betaald

Heeft uw huurder de borg niet betaald bij het beginnen met huren van de woning? Het kan voorkomen dat de huurder bij het beginnen met huren niet voldoende geldt had om de borg te kunnen betalen. Wanneer hiervan sprake is kunt u ervoor kiezen om geen contract aan te gaan met de toekomstige huurder. Echter kunt u ook een termijn vaststellen voor de huurder, voor welke datum de borg wel betaald dient te worden.

Huurder kan borg niet betalen

Wanneer de huurder aan het begin van de huurtermijn al geen borg kan betalen, loopt u het risico dat u vaker problemen krijgt met de betaling van de huur. Bij het niet betalen van de huurprijs door de huurder, kan de verhuurder uit twee mogelijkheden kiezen. Zo kan de verhuurder ervoor kiezen om de huurder nog meer tijd te geven, om wel aan de betaling te kunnen voldoen, of kiezen voor de uitzettingsprocedure van de huurder.

Bij het kiezen voor meer tijd geven aan de huurder, om wel aan de betalingen te kunnen voldoen, kunt u een schriftelijke herinnering opsturen naar de huurder.

U kunt er ook voor kiezen om meteen met de uitzettingsprocedure te beginnen. U kunt de huurder bij achterstallige betaling een sommatie met ingebrekestelling opsturen. Hierin krijgt de huurder nog een redelijke termijn om de huur nog te betalen. Wanneer de huurder hier nog steeds niet aan voldoet, kunt u ervoor kiezen om de rechter in te schakelen. Hiervoor moet een dagvaarding opgesteld worden. Het is verstandig hiervoor een specialist in te schakelen, zoals een jurist.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 

Niet voor een onzekere tijd komen staan

Het inschakelen van een rechter bij achterstallige betaling van de huurder, kan ervoor zorgen dat u als verhuurder voor een lange en onzekere tijd komt te staan. Het is namelijk niet zeker dat de rechter uw reden voor ontbinding van het contract accepteert. Hierdoor zou u de huurder dus niet uit de woning kunnen zetten. In deze situatie kunt u ervoor kiezen om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als Huis verkopen met huurder erin. Onze organisatie zorgt voor een directe en zorgeloze verkoop. Wij nemen uw woning in verhuurde staat zonder problemen van uw over, tevens wanneer er sprake is van probleemhuurders. Wanneer huurder niet willen meewerken aan bezichtigingen, kan bij voldoende informatie over de woning de verkoop nog steeds doorgaan. Bij verkoop aan ons betaalt u duizenden euro’s, doordat u geen makelaarskosten hoeft te betalen. Wij bieden u de beste prijs voor uw verhuurde woning, zonder financieringsvoorbehoud. Op deze manier bent u verzekerd van de verkoop van uw woning met huurders erin. Meld u nu aan via onze website en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!