Huurder heeft geen brandverzekering

Wat te doen wanneer de huurder geen brandverzekering heeft afgesloten? Als huurder bent u wettelijk verplicht om een brand- of woningverzekering af te sluiten. Deze verplichting moet vermeld worden in de huurovereenkomst. Wanneer een huurder geen brandverzekering heeft afgesloten moet de schade die ontstaat door brand in de woning, door de huurder zelf betaald worden. In deze situatie kan het voor komen dat de huurder het herstellen van de waarde weigert. Hierdoor kan bij verlopen van de huurovereenkomst een discussie ontstaan.

Waarom brandverzekering afsluiten als huurder?

Als huurder is het belangrijk om een brandverzekering af te sluiten, om zo discussies bij het verlopen van de huurovereenkomst te voorkomen. De woning moet namelijk in dezelfde staat achtergelaten worden bij de verhuurder. Dit kan gedaan worden door problemen in de woning direct aan te pakken en zo de woning dus goed te onderhouden. Zo kan het ook voorkomen dat er schade ontstaat in de woning doordat er een (kleine) brand is geweest. Hiervoor wordt de huurder aansprakelijk gesteld. In deze situatie zal de schade vergoed moeten worden door de huurder, tevens de eventuele schade die hierdoor aangebracht is aan de woning van de buren. Doormiddel van het afsluiten van een brandverzekering, wordt een groot deel van deze schade vergoedt door de verzekering van de huurder.

Schade die ontstaan is aan de woning door bijvoorbeeld kortsluiting, een blikseminslag of slijtage, dient echter wel vergoed te worden door de verhuurder.

Wat als er geen brandverzekering is afgesloten of de huurder de schade niet laat herstellen?

Het afsluiten van een brandverzekering is in de meeste gevallen verplicht in de huurovereenkomst opgenomen, om zo bij het verlopen van de huurovereenkomst eventuele discussies tussen huurder en verhuurder te voorkomen. Het niet herstellen van de schade aan de woning die ontstaan is door een brand, leidt bij verlopen van de huurovereenkomst vaak tot problemen. In deze situatie kan de verhuurder de keuze maken om een deel van de borg niet terug te geven. Dit dient als vergoeding voor de schade die ontstaan is.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Problemen met huurder voorkomen door verkoop woning

Wanneer u vaker last heeft van problemen met uw huurder of graag opkomende problemen wilt voorkomen, kunt u ervoor kiezen om uw verhuurde woning te koop te zetten. Hierdoor vermijdt u onzekerheden en discussies. Bij Huis verkopen met huurder erin kunt u uw woning in verhuurde staat zonder problemen verkopen. Wij bieden u het beste bod op uw woning. Bij het tegenwerken van de huurder bij het willen doen van bezichtigingen, is dit voor ons geen probleem. Bij voldoende informatie over de woning is het bij ons in deze situatie nog steeds mogelijk om uw verhuurde woning te verkopen. Meld u nu bij onze organisatie aan en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!