Huurder gaat niet akkoord met opzegging

Gaat uw huurder niet akkoord met opzegging van het huurcontract? Wanner u uw huurder uit de woning wilt zetten, omdat u het huis bijvoorbeeld gaat verkopen, heeft de huurder in bepaalde situaties het recht om dit te weigeren. Ontbinding van de huurovereenkomst kan alleen eenzijdig gebeuren wanneer de verhuurder hier een geldige reden voor heeft. In alle andere gevallen kan de huurder dus niet zomaar uit de woning gezet worden.

Wat zijn de rechten van een huurder bij het willen opzeggen van het huurcontract?

Bij het huren van een woning, heeft de huurder recht op huurbescherming. Dit betekent dat een huurder beschermd wordt tegen het uit de woning zetten door de verhuurder. De huurovereenkomst kan op deze manier niet eenzijdig beëindigd worden, tenzij hiervoor een geldige reden is. Echter kan in deze situatie de huurder het nog steeds weigeren om de woning te verlaten. Wanneer dit gebeurt kan de huurovereenkomst alleen ontbonden worden door middel van het inschakelen van een rechter.

Het kan voor komen dat in de huurovereenkomst omschreven staat dat bij het willen verkopen van de woning door de verhuurder, de huurder uit de woning moet. In deze situatie kan de huurder er echter nog steeds voor kiezen om de opzegging te weigeren.

Huren via leegstandswet

Bij het huren van een woning via de leegstandswet, betekent dit dat de huurder een tijdelijk contract heeft. De verhuurde woning wordt in deze situatie binnen een korte termijn gerenoveerd, gesloopt of verkocht. Een huurovereenkomst moet hierbij een minimale huurtermijn hebben van 6 maanden. Wanneer het huis te koop staat is dit een minimale huurtermijn van 3 maanden. Wanneer hiervan sprake is, stopt het huurcontract automatisch op de uiterlijke datum. De huurder kan de ontbinding van de huurovereenkomst niet weigeren.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
Huis verkopen met huurder erin

Het is mogelijk om uw woning te verkopen, terwijl de huidige huurder erin blijft wonen. Verkoop van een woning in verhuurde staat kan gedaan worden aan een vastgoedmakelaar zoals Huis verkopen met huurder erin. Bij onze organisatie kunt u terecht met woningen in alle soorten en staten. Bij ons bent u verzekerd van de beste prijs voor uw verhuurde woning. Wij nemen de huidige huurovereenkomst zonder problemen van uw over. Wanneer de huurders niet willen meewerken aan bezichtigingen door privacy redenen, is dit voor ons bedrijf geen probleem. Meldt u nu aan via onze website, om gratis een vrijblijvend bod te ontvangen op uw huis met huurder erin. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!