• 24/7 Geopend & Bereikbaar
 • 085-004 7858
 • Kortelandseweg 33 Nootdorp
Static Slide

Verkopen met
huurder erin zonder bezichtiging?

Huurder gaat in schuldbemiddeling

Aansprakelijkheid verhuurder onroerend goed

Bent u eigenaar van een verhuurde woning? Dan is het belangrijk dat u de juiste verzekeringen afsluit voor de momenten waarop u als verhuurder aansprakelijk bent voor schade. 

Wanneer bent u als verhuurder van een woning aansprakelijk? Wanneer er wordt beslist wie of wat er aansprakelijk is voor eventuele schade zijn twee belangrijke aspecten waarnaar wordt gekeken schuld- of risicoaansprakelijkheid.

Schuldaansprakelijkheid houdt in dat ze kijken naar of de schade is veroorzaakt door iemand zijn handelen of nalaten. Het is hierbij wel belangrijk dat het gaat om het eigen verwijtbaar handelen of nalaten. Dus wanneer iemand tegen een andere auto aanrijd, en de auto van een derde heeft hiervan schade geleden, zal dit worden betiteld als schuld aansprakelijkheid omdat diegene zelf heeft gereden.

Risicoaansprakelijkheid houdt in dat dat iemand aansprakelijk is voor schade die niet door diegene zelf is veroorzaakt. Het hoeft dus niet uw schuld te zijn in dit geval. Als iets wat onder uw verantwoordelijkheid valt een bepaald risico met zich meebrengt kan die schade dus op u verhaald worden. Dit is dus ook wanneer uw pand schade toebrengt aan derden. Bijvoorbeeld wanneer een dakpan of een stuk steen valt op een voorbijganger, dan kan het zo zijn dat u als eigenaar van het pand aansprakelijk bent voor de schade.

Een belangrijke toevoeging hieraan is echter wel dat wanneer het om een gebouw gaat, er sprake moet zijn van een gebrek. Hiermee bedoelen we dat er iets niet goed aan het pand moet zijn waardoor de desbetreffende schade is veroorzaakt.

Wanneer die dakpan uit het voorbeeld valt onder normale windomstandigheden, is er waarschijnlijk iets mis met het dak omdat dakpannen niet zomaar van het dak afwaaien. In dit geval is zal de eigenaar aansprakelijk gehouden worden omdat die dakpan waarschijnlijk al los zat wat gezien wordt als een gebrek aan het gebouw. Hierbij maakt het dan ook niks uit of u hier van te voren vanaf wist of niet. Het is namelijk uw verantwoordelijkheid om het gebouw in goede conditie te houden.

Door middel van een aangetekende brief kunt u aangiften doen van schuldvordering tegen de huurder. Dit doet u bij een schuldbemiddelaar binnen één maand, nadat de huurder voor collectieve schuldregeling is toegelaten. De kans als verhuurder is groot dat u wordt betaald door de huurder in collectieve schuldregeling. Huurgelden hebben namelijk bij de schuldbemiddelaar voorrang. Mocht dit alsnog niet het geval zijn dan? Dan kunt u alsnog naar de Vrederechter stappen om ontbinding van de huurovereenkomst aan te vragen.

Als verhuurder is het dus belangrijk om te weten of een huurder in collectieve schuldregeling zit of alleen maar schulden aan het opbouwen is. Indien een huurder alleen maar schulden aan het opbouwen is, kunt u ervan uitgaan dat het minder zeker is dat de huur wordt betaald.

Ben u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning in verhuurde staat aan Huis Verkopen met Huurders Erin?

Dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

 1. Laat uw gegevens achter op onze website om een kosteloos en vrijblijvend bod te ontvangen op uw verhuurde woning.
 2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over uw gegeven en verdere informatie.
 3. Indien mogelijk plannen wij graag een bezichtiging in, dit is uiteraard niet verplicht.
 4. Vervolgens brengen wij een bod uit op uw appartement in verhuurde staat.
 5. Wanneer beide partijen een overeenkomst hebben, wordt de koopovereenkomst opgesteld en een afspraak ingepland bij de notaris.
 6. De verkoop kan compleet worden verklaard, wanneer de koopovereenkomst is ondertekend en de overdracht van de sleutel heeft plaatsgevonden.
 7. U ontvangt de gelden binnen 24 uur na het ondertekenen, vanaf de rekening van de notaris op, uw eigen rekening.

Huurder gaat in schuldbemiddeling

Vrijblijvend bod aanvragen

Voor alle soorten verhuurd vastgoed

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of het om een studentenpand, verhuurd huis of verhuurd bedrijfspand gaat. U kunt ons altijd benaderen voor elk soort vastgoed.

 • Geheel kosteloos en vrijblijvend bod ontvangen
 • Ook voor laag verhuurde appartementen
 • Geen makelaarskosten en notariskosten bij verkoop
 • Wij kopen ook wanneer bezichtigen niet mogelijk is
 • Verzekerd van een marktconform bod in verhuurde staat
 • Ook met probleemhuurders met betalingsachterstanden
 • Geen langdurig verkooptraject en onzekerheden

Waarom kiezen voor Huis verkopen met huurder erin?

 • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
 • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
 • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
 • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
 • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
 • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
 • Actief over heel Nederland.