Huurder betaald niet

Huurder betaald niet, wat nu? Het niet betalen van de huurprijs door de huurder, brengt u als verhuurder in een vervelende situatie. Het ontstaan van achterstallig huur, zorgt namelijk voor minder opbrengsten bij de verhuurder. Op deze manier kunnen bij u schulden ontstaan. Maar wat kunt u doen om deze situatie te voorkomen of af te handelen?

Hoelang mag je huurachterstand hebben?

Een huurder mag 2 maanden huurachterstand hebben, voor u als verhuurder maatregelen mag gaan nemen. Hierbij is het mogelijk om de huurder eerst in gebreke te stellen, echter mogen na 2 maanden ook meteen incassomaatregelen getroffen worden. In de meeste gevallen wordt allereerst een aangetekende brief verstuurd naar de huurders, als herinnering voor betaling.

Wat als huurder niet betaalt?

Wanneer er sprake is van een huurachterstand bij uw huurder, kunt u als verhuurder beginnen met het sturen van aangetekende brieven naar uw huurder. Deze brieven dienen als betalingsherinnering. Wanneer er niet gereageerd wordt op de gestuurde betalingsherinnering(en), kan een duidelijke waarschuwing gestuurd worden door middel van een sommatiebrief. Bij het blijven negeren van de gestelde termijnen kan ervoor worden gekozen om de incasso uit handen te geven aan een derde partij.

Wanneer geen van bovenstaande manieren helpt, wordt het tijd om de rechter in te schakelen. Deze procedure zal zorgen voor vordering van de huurachterstand en eventuele extra kosten. Tevens kan dit zorgen voor ontbinding van het huurcontract. Echter kan deze procedure tot wel 6 maanden duren. Na deze termijn heeft u echter nog steeds geen zekerheid doordat het nog steeds kan voorkomen dat rechter de reden afwijst, of doordat de huurder wel ineens betaalt omdat het nu wel heel dichtbij komt. Ook dit zorgt voor weinig zekerheid, doordat de huurder zomaar weer terug kan vallen in hetzelfde patroon.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 

Huis verkopen en direct zekerheid

Wanneer een huurder niet betaalt, komt hier een lang en onzeker proces bij kijken. Het is begrijpelijk dat u zich liever niet in deze situatie bevindt en graag direct zekerheid wil. Bij onze organisatie kunt u in deze situatie het beste terecht. Huis verkopen met huurder erin koopt namelijk vastgoed aan in alle soorten en staten. Tevens wanneer er sprake is van huurderproblemen, zoals huurachterstand, is dit voor ons geen enkel probleem. Wij ontzorgen u het gehele proces waardoor u niet voor een onzekere tijd komt te staan. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw verhuurde woning. Wanneer de huurders niet willen meewerken aan bezichtigingen, kan verkoop aan ons nog steeds doorgaan. Meld u nu aan om al binnen 8 uur een vrijblijvend bod op uw woning te ontvangen.