Huurder bedrijfspand betaald niet

Betaald de huurder van uw bedrijfspand de maandelijks huurkosten niet? Dit is voor u als verhuurder geen fijne situatie om u in te bevinden. Als verhuurder heeft u namelijk rechten. Hierbij horen verplichtingen waaraan de huurder zich moet houden. Eén van deze verplichtingen is dat de huurder maandelijks de huurkosten dient te betalen. Wanneer dit niet gebeurt kunt u als verhuurder dit op verschillende manier oplossen.

Wat als huurder de huur niet betaald?

Wanneer de huurder niet meer aan de huurprijs kan voldoen, zitten hier verscheidene consequenties aan vast voor der huurder. Bij beginnende huurachterstand kan de verhuurder ervoor kiezen om de huurder hierop aan te spreken, door middel van het sturen van een herinnering. Echter bij een achterstand van drie maanden geen huur betalen, kan de verhuurder een verzoek indienen bij de rechter tot ontbinding van het lopende huurcontract. In deze situatie kan een ontruiming van het bedrijfspand ontstaan of kan een boete opgelegd worden bij de huurder. Wanneer de huurder de huur niet kan betalen, is het van belang dat deze in gesprek gaat met u als verhuurder. In deze situatie kan namelijk een regeling besproken worden waardoor tot een overeenkomst tussen beide partijen gekomen kan worden. Hetgeen dat besproken wordt, dient schriftelijk vastgelegd te worden.

Bij het inschakelen van een rechter voor ontbinding van het huurcontract, kan het echter voor komen dat de aanvraag afgewezen wordt. Een huurder kan er namelijk tot uitspraak nog steeds voor zorgen dat de achterstallige huur betaald wordt. In deze situatie heeft u als verhuurder alsnog weinig zekerheid. Het kan namelijk zo zijn dat de huurder toch weer terugvalt in het oude patroon, waardoor u weer in dezelfde situatie terecht komt.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.

Huurder bedrijfspand betaald niet

Wat te doen bij blijvende problemen met huurder

Wanneer er zich problemen blijven voortdoen met uw huurder, maar ontbinding van de huurovereenkomst wordt afgewezen door de rechter, kunt u uw woning verkopen. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u hiervoor aan het juiste adres. Onze organisatie is gespecialiseerd in de aankoop van verhuurde woningen. Bij ons kunt u terecht met huizen in alle soorten en staten. Tevens alle soorten huurders, zo ook probleemhuurders. Wij bieden u de beste prijs voor uw woning. Bij ons betaalt u geen makelaarskosten en wanneer er geen mogelijkheid is om de woning te bezichtigen is dit voor ons ook geen probleem. Door het invullen van het contactformulier op onze website, vraagt u een vrijblijvend bod aan op u woning in verhuurde staat. Na aanmelding neemt onze organisatie al binnen 8 uur contact met u op.