Huurcommissie inschakelen

Wanneer u als verhuurder het niet eens bent met de huurprijs, kan u ervoor kiezen om de huurcommissie in te schakelen. Het kan ook zo zijn dat de huurder het niet eens is met de te betalen huurprijs. In deze situatie geldt hetzelfde als voor de verhuurder. Aan het inschakelen van de huurcommissie zit echter wel een procedure vast. Aan het doen van deze procedure zitten kosten vast en tevens gaat hier een lange periode overheen.

Waaruit bestaat de procedure?

De procedure bestaat uit een aantal stappen. Ten eerste is er sprake van de start van de procedure. Hierin dient de verhuurder of huurder een formulier op te sturen naar de huurcommissie. Voor verhuurder en huurder geldt beide een ander formulier. Dit formulier dient binnen een bepaalde termijn opgestuurd te worden. Het is van belang dat er goed gecontroleerd wordt of het juiste adres op het formulier geschreven staat. Wanneer dit niet het geval is, wordt de procedure stopgezet. Het adres wat overgenomen wordt, dient altijd het adres te zijn wat opgenomen staat in het huurcontract. Nadat het formulier is opgestuurd, ontvangt u middels een brief dat het formulier door de huurcommissie ontvangen is. Deze brief wordt tevens gestuurd naar de andere partij.

Hierna wordt een onderzoek gehouden in de woning. Hiervoor wordt een datum vastgesteld. Wanneer de huurder hier niet bij aanwezig kan zijn dient hij een ander persoon te huurcommissie binnen te laten. Als verhuurder mag u aanwezig zijn bij het onderzoek, dit moet u echter wel minimaal 2 dagen voor de afspraak laten weten aan de huurcommissie. De huurder kan dit echter wel tegenspreken.

Na afloop van het onderzoek wordt de vervolgstap bepaald. Hierbij zijn er twee mogelijkheden, namelijk het krijgen van een kennelijke voorzittersuitspraak of het ontvangen van een uitnodiging voor een onlinezitting. Wanneer u een kennelijke voorzittersuitspraak krijgt betekent dit dat de situatie snel duidelijk is. De zaak wordt in dit geval schriftelijk behandelt. De uitslag wordt naar u toegestuurd via de e-mail. Wanneer u het niet eens bent met deze uitspraak, kunt u vragen opnieuw naar de zaak te kijken. Bij vragen na beoordeling van het onderzoeksrapport, wordt u uitgenodigd voor een online zitting. Hierna wordt er een uitspraak gedaan door de commissie.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
 

Nadelen inschakelen huurcommissie

 

Er zitten echter wel een aantal nadelen aan het inschakelen van de huurcommissie. Het inschakelen van de huurcommissie kost namelijk geld. Het is nog maar de vraag of u het geld of een deel van het geld terugkrijgt. Tevens gaat er een lange periode overheen voordat er uiteindelijk een uitspraak gedaan wordt. Dit kan wel maanden duren. Dit komt doordat er veel mensen zijn die de huurcommissie inschakelen. Hierdoor komt u voor een onzekere tijd te staan, u heeft namelijk na het indienen van de procedure nog steeds geen zekerheid over het accepteren ervan door de huurcommissie. Wanneer u zich in deze situatie bevindt, is het begrijpelijk dat u hier niet op zit te wachten. U kunt er altijd voor kiezen om bij blijvende problemen uw verhuurde woning te verkopen. Dit kunt u het makkelijkste doen aan een vastgoedpartij zoals Huis verkopen met huurder erin. Wij zijn de nationale partij gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van panden in verhuurde staat. Bij ons komt u niet voor onzekerheden te staan en ben u verzekerd van een snelle verkoop. Meld u nu bij ons aan door middel van het invullen van het contactformulier en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op!