Huurbescherming verkoop woning

Wilt u weten of uw huurder beschikt over huurbescherming bij de verkoop van uw woning? Ook bij de verkoop van uw woning kunt u de huurder niet zomaar uit de woning zetten. Dit is namelijk waarom de huurder het recht heeft op huurbescherming. Op deze manier kan de huurder, in welke situatie dan ook, niet zomaar de woning uitgezet worden wanneer hij dit weigert. De huurovereenkomst kan alleen eenzijdig ontbonden worden wanneer hiervoor een geldige reden is. Hiervoor moet in de meeste gevallen een verzoek ingediend worden bij de rechter.

Uitzondering huurbescherming

Er zijn wel situaties waarin een huurder geen recht heeft op huurbescherming. Dit geldt wanneer een woning verhuurd wordt op grond van de leegstandwet. Bij het verhuren van een woning op grond van de leegstandwet, is er sprake van een tijdelijke huur. Hieronder vallen woningen die binnen een korte termijn verkocht, gesloopt of gerenoveerd worden. Om te kunnen verhuren op grond van de leegstandwet, moet een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Wanneer de vergunning toegewezen wordt door de gemeente, is het van belang dat er een huurovereenkomst opgesteld wordt. Deze huurovereenkomst moet in de gevallen van sloop of renovatie minimaal 6 maanden duren. Bij verkoop is dit een termijn van minimaal 3 maanden. De maximale termijn voor verhuur is afhankelijk van de geldigheidsduur van de verkregen vergunning. Bij het aflopen van de minimale huurtermijn, heeft de verhuurder altijd de mogelijkheid om de huurovereenkomst eenzijdig te ontbinden. De huurder is dan verplicht om de woning te verlaten.

Ontbinden huurovereenkomst geldige reden

Wanneer u een geldige reden heeft voor het ontbinden van de huurovereenkomst, kan dit nog steeds geweigerd worden door de huidige huurder. In deze situatie dient u een verzoek tot ontbinding van het huurcontract aan te vragen bij de rechter. Een geldige reden voor ontbinding van het contract is wanneer er sprake is van huurachterstand, een slechte huurder of dringend eigen gebruik. Echter bent u na het indienen van een verzoek bij de rechter er nog steeds niet zeker van of de overeenkomst ontbonden kan worden. Tevens zitten er veel kosten aan dit proces en gaat er een lange periode overheen voordat er een uitspraak wordt gedaan.

Huis verkopen met huurder erin biedt: 

  • Direct zekerheid omdat wij zonder financieringsvoorbehoud kunnen bieden;
  • De beste prijs voor uw verhuurde woning;
  • Ook wanneer die in slechte staat van onderhoud is;
  • Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening;
  • Ook wanneer de woning niet van binnen bezichtigd kan worden;
  • Wij kopen ook woningen met huurders conflicten, betalingsachterstanden, overlast, etc;
  • Actief over heel Nederland.
Woning verkopen in verhuurde staat

Bij het willen verkopen van uw verhuurde woning is het niet nodig om voor ontbinding van de huurovereenkomst te kiezen. Het is namelijk ook gewoon mogelijk om uw woning te verkopen inclusief huurder. Bij Huis verkopen met huurder erin bent u in deze situatie aan het juiste adres. Wij zijn de vastgoedmakelaar die landelijk actief is in de aankoop van panden in alle soorten en staten. Wij zijn altijd opzoek naar woningen in verhuurde staat. Bij ons bent u verzekerd van het beste bod op uw verhuurde woning. Wij plannen graag een moment met u in om de woning te komen bezichtigen. Echter is het ook geen probleem wanneer dit niet mogelijk is. Wij rekenen geen makelaarskosten, waardoor u nog eens duizenden euro’s bespaart. Meld u nu bij ons aan en wij nemen al binnen 8 uur contact met u op.